Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za osobe sa autizmom: „Krsni hod, za Svice u mraku"

rssBookmark and Share

Niš 05.02.2023. Južna Srbija Info

Uz blagoslov nadležne Eparhije Srpske pravoslavne crkve, petog marta ove godine članovi tri ogranizacije pokrenule su humanitarnu akciju „Krsni hod, za Svice u mraku“.

Za osobe sa autizmom: „Krsni hod, za Svice u mraku"

Kako bi prikupili novčvačanu pomoć za proširenje kapaciteta kampa koji se nalazi  u selu Venčani nadomak  Arađelovca, koji je prvi i jedini inkluzivni kamp u Srbiji namenjen osobama iz autističnog spektra i njihovim porodicama

„Uz Božiju pomoć stazama Svetog Save i svih srpskih svetitelja, krenućemo iz našeg sela Venčane prema manastirima u Kablarsko-Ovčarskoj klisuri. Potom ka manastirima Žiči, Studenici, Mileševi, preko Žabljaka do konačnog odredišta manastira Ostrog!“ kažu iz organizacionog tima.

Pored UG Svici u Mraku na ovom putu Hodočašća učestvuju još dva udruženja Akord Medija Centar za pomoć osobana sa Autizmom Niš, sportsko udruženje Slepih i slabovidih iz Čačka.

Prema rečima glumaca Mikice Petreovića koji je idejni tvorac ove akcije i predsednik UG Svici u Mraku. Na Žabljaku će biti organizovana pozorišna predstava  na kojoj će  sav prihod od ulaznica biti usmeren upravo na ovaj inkluzivni kamp.

Ovaj svojevrsni poduhvat biće ispraćen i okom kamere a sav snimnjeni materijal će kasnije poslužiti za dokumentarni film iz organizaciong tima dodaju  da je osnovna ideja ove akcije da skrenu pažnju javnosti na važnost pružanja podrške i pomoći porodicama i osobama sa autizmom i njihovu integraciju u drštvene i druge tokove kao i da prikupe novčana sredstva za rekonstrukciju imanja i proširenje smeštajnih kapaciteta, kao i realizaciju Letnjeg inkluzivnog kampa 2023.

Pozivamo sve prijatelje koji bi želeli na bilo koji način da učestvuju da nas kontaktiraju putem naših stranica  ( Akord Medija Centar za pomoć osobana sa Autizmom, Svici u Mraku)

Vašu donaciju za inkluzivni kamp "Svici u mraku" možete uputiti putem fondacije  HUMANST BEZ GRANICA ili slanjem SMS poruke 105 na 2407 (200 din).

Postanite Svitac, osvetlite mrak! AUTIZAM ŽIVI 365 DANA NE SAMO DRUGOG APRILA

Komentara: 0


#   Niš   manastir   autizam   Akord media   Akord media centar   krsni hod
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima