Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Задатак локалних самоуправа је да повежу дијаспору са матицом

rssBookmark and Share

Ниш 28.09.2023. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски присуствовала је првом састанку Пословног савета за дијаспору за период 2023 – 2027. који је организовала Привредна комора Србије под покровитељством Програма Уједињених нација за развој, финансираног од стране Швајцарске развојне сарадње.

Задатак локалних самоуправа је да повежу дијаспору са матицом

Градоначелница Сотировски је на састанку говорила о сарадњи дијаспоре и Научно-технолошких паркова у Србији и повратку инжењера у Ниш наводећи примере добре праксе. Истакла је да је академска дијаспора наш велики потенцијал за развој привреде а посебно паметне технологије и зелене агенде и додала да је задатак локалних самоуправа да повежу дијаспору са матицом и буду њихова логистичка подршка у покретању бизниса.

Пословни савет за дијаспору ће у наредном периоду бити програмско и оперативно тело које ће се бавити реализацијом конкретних циљева у различитим темама, од система подршке за инвестирање дијаспоре у сарадњи са партнерима у Србији преко зелене агенде у приватном сектору до подршке организацији пословних конференција са дијаспором.

Састанку су присуствовали и Михаило Весовић, директор Сектора за стратешке анализе Привредна комора Србије, Ђорђе Милићевић, министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у области односа са дијаспором, Ричард Коли, директор Канцеларије за сарадњу, Амбасада Швајцарске и Бојана Балон, вршилац дужности заменика сталног представника UNDP у Републици Србији.

 
 

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   Привредна комора
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима