Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Задовољавајуће стање на градским улицама у Нишу након снежних падавина

rssBookmark and Share

04.01.2016. Нишке Вести, Јужна Србија Инфо

На заједничком састанку Оперативног штаба зимских служби, закључено је да је стање на нишким улицама задовољавајуће.
Састанку је председавао градоначелник Перишић, пишу Нишке Вести.

Фото: Нишке Вести
Фото: Нишке Вести

На састанку Оперативног штаба зимских служби којим је председавао градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић, стање на градским улицама после снежног таласа који је током викенда зхватио овај регион, оцењено је као задовољавајуће с обзиром на то да су услови били веома лоши услед падавина,али и јаког ветра.

ЈКП „Медиана“ задужена за чишћење градских улица , тренутно функционише са 5-7 камиона на терену , а укључене су и две радне машине као и специјално возило за чишћење мањих површина такозвани “бобкет“.
Екипе овог комуналног предузећа бациле су око 75 тона соли, а укупно 60 људи ради на рашчишћавању. Саобраћајнице око малчанске петље и код Нишке бање биле су проблематичне, па су се екипе овог предузећа неколико пута враћале на терен током ноћи.

Одвоз смећа функционише без застоја, али се у складу са временским приликама одвија отежано.

Механизација и камиони „МД Градње“ који су укључени у чишћење 230 км локаланих саобраћајница бацили су укупно 200 тона мешавине соли и ризле, са укупно пет екипа на терену.

У протеклих 48 сати укупно 3 аутобуса била су ван строја због мањих исклизнућа, као и 24 путничка возила, али су после интервенција, враћени у саобраћај. Данас и сутра екипе МД градње чистиће путне правце трећег степена приоритета.

ЈКП „Горица“ своје активности на Новом гробљу обавља уобичајено,чисте с еприлазни путеви, а укоп је отежан .Железнички саобраћај с еодвија нормално на подручју нишког железничког чвора,без застоја.

Према информацијама Дирекције за јавни саобраћај три градске линије су скраћене и укупно 10 приградских линија. Укупно 12 екипа комуналне полиције је на терену и за сада се ради превентивно без писања пријава,али се моле грађани да озбиљно схвате ситуацију и очисте снег испред својих улаза.

По налогу градоначелника данас неће бити вршена наплата паркирања, а екипе и опрема предузећа ЈКП „Паркинг сервис“ биће преусмерене као помоћ осталим службама на терену.Хитна помоћ функционише без већих проблема ,а у складу са временским приликама теже се долази до појединих пацијената у висинским зонама града.

Свим грађанима Ниша на услузи је и кол центар Центра за обавештавање који има комуникацију са свим зимским службама па грађани евентуалне проблеме могу да пријаве на бројеве 1985 и 515- 175,515-173.

Нишке Вести

 

Коментара: 0


#   Хитна помоћ   саобраћај   Медиана ЈКП   снег   Зоран Перишић   Паркинг сервис   састанак   Дирекција за јавни превоз   зимска служба   Нишке вести   чишћење снега   Кол центар   оперативни штаб зимске службе   специјално возило   МД Градња
@ProfdrPerisic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима