Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заједнички против сиромаштва, глади, побољшања здравља, једнакости полова и многих других проблема

rssBookmark and Share

Ниш 25.09.2019. Јужна Србија Инфо

Нишавски управни округ и Град Ниш били су домаћини Конференцији „Локализација циљева одрживог развоја – остварење Агенде 2030“, у организацији Кабинета министарке без портфеља задужене за демографију и популациону политику.

Заједнички против сиромаштва, глади, побољшања здравља, једнакости полова и многих других проблема

Министарка без портфеља проф. др Славица Ђукић Дејановић, која предводи међуресорну радну групу за реализацију такозване Агенде 2030, истакла је да су здравље, образовање и смањење разлике међу људима приоритети стратегије. Она је указала на велики значај локалне самоуправе који помажу да се 17 циљева Агенде 2030 реализују готово 65 посто. 

Начелница Нишавског управног округа је подсетила на чињеницу да се Србија 2015. године, са још 192 земље чланице Уједињених нација, обавезала на спровођење Агенде 2030 за одрживи развој под називом „Трансформисање нашег света“.

Да  би се циљеви Агенде успешно спровели, нагласила је начелница Нишавског округа, неопходно је укључење шире друштвене заједнице и локалних самоуправа, које директно доприносе њиховом приближавању крајњем кориснику – грађанину. Заједничким деловањем јединица локалних самоуправа, невладиног сектора и државних органа, успешно би се решавали проблеми попут сиромаштва, глади, побољшања здравља, једнакости полова и многих других проблема различитих области у друштву.

Данашњи скуп у Нишу организован је у сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу и Сталном конференцијом градова и општина – Савезом градова и општина Србије.

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   Славица Ђукић Дејановић   Скупштина града Ниша   Раде Рајковић   Нишавски управни округ   Стална конференција скупштина и градова   одрживи развој
@GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима