Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршен ,,Караван” републичких инспекцијских служби Нишавског округа

rssBookmark and Share

Ниш 04.08.2018. Јужна Србија Инфо

На другом састанку у Градској кући у Нишу, републички инспектори Нишавског управног округа састали су се са градоначелником, његовим замеником и члановима Градског већа, помоћницима градоначелника, директорима ЈКП и председницима градских општина.

Завршен ,,Караван” републичких инспекцијских служби Нишавског округа

И овај састанак био је прилика да се укаже на неке од уочених неправилности у раду предузећа и локалне самоуправе али и договоре модалитети будуће сарадње ради отклањања онога што су инспекори оценили као пропуст у раду и неусаглашеност са законским решењима. Неке од неправилности, како смо имали прилику да чујемо од градоначелника Ниша Дарка Булатовића, су у међувремену отклоњене, а остало ће се решавати у најскорије време.

На другом састанку у акцији ,,Караван”, републички инспектори састали су се са градоначелником Ниша, његовим замеником, помоћницима, члановима Градског већа, Секретаром скупштине, Заштитником грађана, директорима и њиховим заменицима појединих предузећа и установа: ЈКП Наисус, ЈКП Медијана, ЈКП Горица, ПУ Пчелица, Туристичка организација Ниш, Дом здравља, Завод за хитну медицинску помоћ, Завод за здравстваену заштиту радника, Завод за здравствену заштиту студената. Састанку су присуствовали и председници Градских општина са начелницима Општинских управа.

Једна од примедби односи се на статус двојице градоначелникових помоћника који нису на сталном раду а по новом Закону о локалној самоуправи морали би да буду у сталном радном односу у Кабинету градоначелника. Градоначелник је обећао да ће се његови помоћници о томе убрзо изјаснити.

Што се замерки на Правилник о организацији и систематизацији радних места у Градској управи тиче, по налогу Управе инспекције Нишавског управног округа оне су отклоњене маја ове године, док ће се статус в.д.заменика начелника Градске управе решити на некој од наредних седница Градског већа.

На данашњем састанку разговарало се и о стању нишких пијаца, проблемима у области озакоњења, решавању проблема паса луталица, раду инспекцијских служби града и др. Општи је закључак да су овакви састанци и расправе важни и конструктивни како би се брже и лакше решавали проблеми и ефикасније радило.

Коментара: 0


#   Ниш   Дом здравља   Драгана Сотировски   Дарко Булатовић   Туристичка организација   јавна расправа   Туристичка организација Ниш   Нишавски управни округ   Завод за здравствену заштиту   Инспекцијски караван
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима