Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бебек: Драго ми је да смо овде у Нишу направили један концерт за памћење

rssBookmark and Share

Ниш 08.09.2019. А. Милетић, Јужна Србија Инфо

Морам признати, сада након свега да сам после 25 година први пут вечерас осетио једну врсту треме, али после овакве атмосфере и добродошлице од стране нишке публике осећам се као да сам направио неку велику животну победу. Драго ми је да смо овде у Нишу направили један концерт за памћење.

Фото: Лука Ранђеловић
Фото: Лука Ранђеловић

Боравећи у Нишу поводом концерта 6. септембра велика рок звезда Жељко Бебек говорио је ексклузивно за наше портале АМПРЕСС и Јужна Србија инфо

ДА ЛИ СЕ РАДУЈЕТЕ ВЕЧЕРАШЊЕМ КОНЦЕРТУ?

Радујем се из више разлога најважнији разлог је то што опет наступам у Нишу на свом рок концерту нако 25 година, а други јак разлог је то што је први концерт 25. јула био ометен кишом, па се није десио, иако смо били спремни исто као и вечерас.

Шта нас очекује на вечерашњем концерту?

Очекујем спектакл, пјеваћу своје највеће хитове из седамдесетих година које сам пјевао у Нишу, биће ту и пјесама са почетка моје соло каријере последњи дио концерта биће посвећен нумерама које су биле објављене у последњих неколико година, а нашле су се на бројним топ листама.

Којиих пет песама би сте издвојили које радо певате на својим концертима, а да нису ваше ?

Јако је тешко издвојити пет пјесама поред својих врло често изводим и нумере које су неким делом објележиле неки дио мога живота. Кад бих морао умањити свој натуп на 45 минута постоје нумере које су ми јако драге и врло радо их уврставам у приоритете концертне листе, опет се морају издвојити неке пјесме ( Селма, На задњем седишту мога аута, Кучка невјерна, Тајно…) посебно бих истакао нумеру ,,Селма“ која је једна од првих пјесама које сам у каријери отпјевао; Ову пјесму посебно посвећујем вечерас нишкој публици и мојој Селми која је недавно прославила 90-ти рођендан.

КАКО ЈЕ НАСТАО БЕБЕК БЕНД?

Ја сам човјек који не може фукнционисати без бенда, бенд је био мој израз пошто сам у сваком бенду био солист и човјек који износи сву енергију бенда и комуникацију са публиком на то сам некако навикао. Бенд који сам имао са почетка 70-тих година (Јутро) прерастао је у бенд ,,Бјело дугме“; Након 10 година од оснивања бенда Бијело дугме одлучио сам се обробати и у соло каријери што значи да би иза мене као музичар ( свирач) може стајати било тко, ко се пријави и прође аудицију то је разлог због кога сам промјенио пуно галзбеника тако је и данас разлика је у томе што је овај бенд већ пуних 5 година му истој формацији једина разлика је у томе што се у нашем бенду прикључио и мој син, све ово свкупа зове се Бебке енд бенд из разлога зато што смо хтели да покажемо да се не може десит да Бебек на својим натупима не може пјевати на плејбек. Нисам као неки свирачи који певајау преко фајлова, лап-топова, увјек сам давао на значају  на лајв инструментима на концерту.

Да ли су Ваши почетци разлог давања шанси малдим и талентованим музичарима у Вашем бенду ?

То је искључиво из практичих ралога, изузев мене као сениора,  сви који су приближно мојих година су већ уморни од путовања, инструмената, наступа и не могу гарантират да ће у концерту  давати свој максимум то је разлог због кога дајем шансу онима који су на старту своје каријере, који сјајно свирају и који поседују енергију која је потребна да би се направио концертни спектакл као што је овај у Нишу.

Поменули сте да се Вашем бенду прикључио и Ваш син, да ли он има неке повластице у односу на остале чланове бенда?

Не, мој син нема ни у чему повластице, равноправан је са осталим члановима бенда шта више према њему сам строжији.

Када је он пожелио свират, уписао је музичку школу одсек гитара и одрицањем трудом и радом достигао је да се пркључи нашем бенду, тек након што сам се и сам уверио на његовом испиту да је достигао одређени квалитет.На почетку његовог првог гостовања на мом наступу одсвирао је 3-4 пјесме за које сам знао да може да изнесе што је одушевило присутну публику. И ако је члан бенда ја га и даље доживљавам као свог најдражег госта.

Упоређујући данашње време са временом када сте ви почињали колико је данас младим музичарима тешко да направе своје прве кораке?

Чињеница је да ми старији волимо рећ како је то било тешко време, али уставри било је довољно да се музика воли и није било важно да ли си завршио неку музичу школу, била она школа гитаре или било ког другог музичког инструмента важно је само да си знао свират (самоук) и знао то направит тако  да добијеш аплауз, у мом времену смо такође то решавали упорношћу и дршкошћу. Данас је за младе свираче старшно важно да се добро образују и онда улазит у једну конкуренцију која је неподношљива. Данас од 10 сјајних музичара један прође,а 9 се задовољавају неким другим послом.

Да ли је у припреми неки нови пројекат са којим ће те обрадовати све своје поштоваоце?

Овим концертом завршавамо грозницу љетњих путовања следи припрема уласак у студио и негдје до Нове године сљеди реализација новог музичког пројекта већ имао одвојених неколико пјесама, које ћемо отпејват,а онда следује техничка обрада, тако да нови албум можете очекивати  трећег или почетом четвтог мјесеца за ралику од неких претходних албума које су снимали људи који се баве програмирањем овај албум имаће за мене посебну драж, из разлога зато што поред тога што на албуму свира и мој Звоне све пјесме ће се изводити искључиво на живим инструментима што ме врћа у време почетка моје каријере.

Какав би сте савет дали младим рок музичарима који тек почињу да граде своју каријеру ?

Свако ко крене да се бави музком на било који начин мора познавати своји инструмент у душу, мора осјетити оно што његов инструмент носи у себи, јер ако чује да неко свира боље од њега мора отић кући и вјежбат што више, јер само најбољи пролазе, а притом мора бит јако упоран да би успео мора жртвоват све осим музике (друштво, изласке, спортске активности) само одрицањем стрпљењм могу достићи оно што заправо желе, што значи да кад све то имаш савршено мораш бит сигуран да с пјемсом с којом излазиш ван мора бит на узлазном путу јер ако се деси да с том пјесмом паднеш нема више шанси,такође важно имати добру екипу која ће стати иза тог пројекта јер добар тимски рад значи успјех.

Нишлије је Бебек на почетку концерта поздравио  песмом ,,На задњем седишту мога аута“што је одушевили публику која је певала у сав глас.

Какви су Ваши устисци са вечерашњег наступа?

Морам признат сад након свега  да сам послије 25 година први пут вечерас осјетио једну врсту треме, али послије овакве атмосфере и добродошлице од стране нишке публике осјећам се као да сам направио неку велику животну побједу. Драго ми је да смо овдје у Нишу направили један коцерт за памћење.

НАКОН УТИСАКА ЖЕЉКА БЕБЕКА О КОНЦЕРТУ, ЗА НАШ ПОРТАЛ СВОЈЕ ВИЂЕЊЕ КОНЦЕРТА И НИШКЕ ПУБЛИКЕ ИЗНЕО ЈЕ И НАЈМАЂИ ЧЛАН БЕНДА ЗВОНИМИР БЕБЕК.

Када сам на првом концетру 25. јула који нам је прекилунла киша  изашао на бину и осјетио количну енергије од стране публике, било ми је јако жао што је концерт прекинут једва сам чекао да поновимо сусрет са нишком публиком, дубоко сам вјеоровао да ће бити исти осјећај као и први пут, али након свега вечерас могу да кажем да ћу овај наступ памтити не само по атмосфери већ и по томе колико је било публике различитих година.

Какав је осећај бити раме уз раме са оцем као фронтменом групе?

Ми смо већ двије године заједно и могу рећ да ме је пуноправно прихватио као и остале чланове бенда и обојица уживамо у томе што радимо за публику.

Коментара: 0


#   Ниш   рок музика   Жељко Бебек
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима