Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Бугарска окупација југа Србије у првом светском рату"

rssBookmark and Share

Врање 05.10.2017. Јужна Србија Инфо

У Дому војске одржана је промоција зборника ,,Бугарска окупација југа Србије у Првом светском рату 1915-1918.”, којој је присуствовао градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима.

"Бугарска окупација југа Србије у првом светском рату"

Зборник радова је плод пројекта Народног музеја у Лесковцу, а финансиран је од стране Министарства културе и информисања. Аутори пројекта су историчари Мира Ниношевић и Верољуб Трајковић, а издавачи  Зборника су Народни музеј у Лесковцу и Народни музеј у Врању. Зборник се бави једном од недовољно истражених тема из периода Првог светског рата и збивању на југу данашње Србије, у контексту људских и материјалних страдања. На промоцији су говорили Његово Преосвештенство епископ Врањски господин Пахомије, др Дејан Антић са Филозофског факултета у Нишу, др Иван Бецић из Института за српску културу у Лепосавићу и Мира Ниношевић, директор Народног музеја у Лесковцу. Промоција зборника организована је у оквиру обележавања 4. октобра, Дана ослобођења Врања у Првом светском рату.


#   Врање   књига   промоција   Бугари   окупација   Слободан Миленковић   Министарство културе и информисања   Верољуб Трајковић   Иван Бецић   Мира Ниношевић   Бугарска окупација југа Србије књига
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима