Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Bugarska okupacija juga Srbije u prvom svetskom ratu"

rssBookmark and Share

Vranje 05.10.2017. Južna Srbija Info

U Domu vojske održana je promocija zbornika ,,Bugarska okupacija juga Srbije u Prvom svetskom ratu 1915-1918.”, kojoj je prisustvovao gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima.

"Bugarska okupacija juga Srbije u prvom svetskom ratu"

Zbornik radova je plod projekta Narodnog muzeja u Leskovcu, a finansiran je od strane Ministarstva kulture i informisanja. Autori projekta su istoričari Mira Ninošević i Veroljub Trajković, a izdavači  Zbornika su Narodni muzej u Leskovcu i Narodni muzej u Vranju. Zbornik se bavi jednom od nedovoljno istraženih tema iz perioda Prvog svetskog rata i zbivanju na jugu današnje Srbije, u kontekstu ljudskih i materijalnih stradanja. Na promociji su govorili Njegovo Preosveštenstvo episkop Vranjski gospodin Pahomije, dr Dejan Antić sa Filozofskog fakulteta u Nišu, dr Ivan Becić iz Instituta za srpsku kulturu u Leposaviću i Mira Ninošević, direktor Narodnog muzeja u Leskovcu. Promocija zbornika organizovana je u okviru obeležavanja 4. oktobra, Dana oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu.


#   Vranje   knjiga   promocija   Bugari   okupacija   Slobodan Milenković   Ministarstvo kulture i informisanja   Veroljub Trajković   Ivan Becić   Mira Ninošević   Bugarska okupacija juga Srbije knjiga
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima