Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Демонтажа културе Слободана Антонића

rssBookmark and Share

20.04.2017. Јужна Србија Инфо

Професор и политички аналитичар Слободан Антонић, говориће у петак 21. априла у 19 сати у Нишком Културном центру, о својој књизи Демонтажа културе.

Демонтажа културе Слободана Антонића

Слободан Антонић (1959) је познати српски политиколог, социолог, политички аналитичар и редовни професор на Одељењу за социологију Филозофског факултета у Београду. Дипломирао је и магистрирао на Факултету политичких наука у Београду, а докторирао социологију на Филозофском факултету у Београду. Некадашњи председник Српског социолошког друштва и главни уредникСоциолошког прегледа, Антонић је и један од оснивачаНове српске политичке мисли (НСПМ). Неке од објављених књига: Нација у струјама прошлости (2003),Елита, грађанство и слаба држава (2006), Културни рат у Србији (2008), Транзициони скакавци (2011), Ђаво, историја и феминизам (2012), Моћ и сексуалност (2014) и др.

Књига Демонтажа културе ("Catena mundi", Београд, 2016) открива културни рат за српски национални идентитет. Познати интелектуалац показује да актуелни рат за промену свести српског народа директно води од дехристијанизације до потпуне деструкције националне државе и идентитета.
"Србија је динамично друштво, с алтернативним моделима културне политике. У том смислу анализе сабране у овој књизи показују да је наше друштво растрзано између различитих схватања културе и културне политике." 
У ком правцу ће се развијати српска културна продукција и читаво друштво?

Где су наше тачке отпора?

О књизи ће говорити:

проф. др Љубиша Митровић, социолог, професор емеритус Универзитета у Нишу,

проф. др Љубинко Милосављевић, социолог,

др Слађана Илић, књижевни критичар,

проф. др Слободан Антонић, политиколог, социолог (аутор издања).

Програм уређује Милена Мишић Филиповић.


#   култура   политика   Ана Илић   Нишки културни центар   историја   социологија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима