Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Demontaža kulture Slobodana Antonića

rssBookmark and Share

20.04.2017. Južna Srbija Info

Profesor i politički analitičar Slobodan Antonić, govoriće u petak 21. aprila u 19 sati u Niškom Kulturnom centru, o svojoj knjizi Demontaža kulture.

Demontaža kulture Slobodana Antonića

Slobodan Antonić (1959) je poznati srpski politikolog, sociolog, politički analitičar i redovni profesor na Odeljenju za sociologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a doktorirao sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nekadašnji predsednik Srpskog sociološkog društva i glavni urednikSociološkog pregleda, Antonić je i jedan od osnivačaNove srpske političke misli (NSPM). Neke od objavljenih knjiga: Nacija u strujama prošlosti (2003),Elita, građanstvo i slaba država (2006), Kulturni rat u Srbiji (2008), Tranzicioni skakavci (2011), Đavo, istorija i feminizam (2012), Moć i seksualnost (2014) i dr.

Knjiga Demontaža kulture ("Catena mundi", Beograd, 2016) otkriva kulturni rat za srpski nacionalni identitet. Poznati intelektualac pokazuje da aktuelni rat za promenu svesti srpskog naroda direktno vodi od dehristijanizacije do potpune destrukcije nacionalne države i identiteta.
"Srbija je dinamično društvo, s alternativnim modelima kulturne politike. U tom smislu analize sabrane u ovoj knjizi pokazuju da je naše društvo rastrzano između različitih shvatanja kulture i kulturne politike." 
U kom pravcu će se razvijati srpska kulturna produkcija i čitavo društvo?

Gde su naše tačke otpora?

O knjizi će govoriti:

prof. dr Ljubiša Mitrović, sociolog, profesor emeritus Univerziteta u Nišu,

prof. dr Ljubinko Milosavljević, sociolog,

dr Slađana Ilić, književni kritičar,

prof. dr Slobodan Antonić, politikolog, sociolog (autor izdanja).

Program uređuje Milena Mišić Filipović.


#   kultura   politika   Ana Ilić   Niški kulturni centar   istorija   sociologija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima