Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Егзит се форсира: Премијер заборавио југ Србије и Нишвил

rssBookmark and Share

17.02.2016. Јужна Србија Инфо

Након јучерашње изјаве премијера Вучића да је Егзит један од најбољих брендова у Србији и да ће Влада Србије финансирати тај фестивал у наредних шест година, уследиле су реакције, пре свега из организације нишког џез фестивала "Нишвил".

Егзит се форсира: Премијер заборавио југ Србије и Нишвил

Отворено писмо директора Нишвила Ивана Благојевића председнику Владе Србије Александру Вучићу, преносимо у целости..

"Нишвил џез фестивал подржава одлуку Владе Србије да потпише шестогодишњи уговор са Еxитом јер сматра да је Еxит то апсолутно заслужио, како промоцијом Србије, тако и генерисањем значајних средстава у буџет Србије. Нишвил очекује да као трећи бренд Србије у скоријој будућности и он добије подршку Владе Србије, а од овог сазива Владе да исправи неправду коју је Нишвилу нанео један њен министар. Сигурни смо да у новијој историји рада Владе Србије не постоји случај да је један министар поништио одлуку свог претходника како је то учинио министар Тасовац са одлуком министра Петковића - који је граду Нишу, наменски за Нишвил одобрио 3 милиона динара. 

С обзиром да сте ви били премијер обојици министара, обраћамо вам се молбом да помогнете опстанак највеће уметничке манифестације југа Србије и то тако што ћете утицати да се испоштује првобитна одлука. Напомињемо да препоруку заштитника грађана Саше Јанковића да утужимо Министарство културе нисмо реализовали из поштовања према институцијама - како Министарства културе тако и Владе Србије. Вероватно је министар Тасовац урадио и позитивне ствари - попут одобрених 600 милиона групацији за кинематографију и 70 милиона за филмске фестивале, али је области музике, са укупних 30 милиона расположивог буџета за 340 пројеката и фестивала(!) - нанео немерљиву штету. Нишвилу је за три године одобрио укупно 1 (један) милион динара, а управо је Нишвил званично најбоља манифестација у промоцији туризма Србије за 2015. годину и бренд уметничке музике у акцији “Најбоље из Србије”.

Из свих ових разлога, ваша помоћ у исправљању неправде била би неопходна како би и ове, као и прошле године, Нишвил успешно организовао 100 концерата, угостио 600 извођача, окупио 150.000 посетилаца, реализовао многе изложбе, промоције и са 400 волонтера на најбољи начин промовисао омладински активизам", рекао је Благојевић.


#   Александар Вучић   фестивал   Егзит фестивал   Нишвил   Иван Благојевић   финансирање   култура   отворено писмо   Иван Тасовац   џез фестивал
@avucic @ExitFestival @nisville @IvanTasovac @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима