Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фестивал дечјег стваралаштва у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 09.05.2014. РТС

У Прокупљу је одржан шести ФЕДЕС фестивал дечјег стваралаштва Топлице који је у ревијалном и такмичарском делу окупио више стотина најмлађих стваралаца из све четири топличке општине

Фестивал дечјег стваралаштва у Прокупљу

ФЕДЕС су организовали Дом културе и Музичка школа "Станковић" у Прокупљу.

Фестивал дечјег стваралаштва Топлице у Прокупљу окупио је више стотина талентованих малишана како у ревијалном тако и у такмичарском делу.

Химном Топлици започиње сваки ФЕДЕС да би се она захваљујући деци претворила у кошницу препуну насмејане и распеване медовине.

"Ја се супер осећам. Стварно. Ја сам имао трему", кажу браћа близанци Петар и Павле Јоксимовић, добитници награде публике.

"Са ФЕДЕС-ом почиње пролеће и срећна сам што сам освојила ову награду и наставићу са својом певачком каријером", додаје Ленка Станковић, 3. место.

"Била сам у хору и сад сам скупила храброст да изађем као солиста и добила сам прво место, нисам очекивала, али сам се одушевила. Пуно ми је срце", каже Теодора Станојевић, 1. место.

По шести пут ФЕДЕС најмлађим Топличанима пружа могућност да искажу своје стваралачко умеће и да се кроз песму и игру, ликовно и литерарно стваралаштво искажу своје умеће, уче другарству и лепом васпитању.

"Битно је да је деци лепо и битно је да се такве манифестације што више одржавају, да се што више гаје, та лепа реч, музика, песма и игра", каже Жарко Главаш, председник жирија.

Директорка Дома културе у Прокупљу Тијана Петровић каже да без обзира на не толико добре услове и не толико сјајне финансије, деца су и даље показала колико су надарена, вредна и колико воле уметност и, додаје, да сматра да ће то да им помогне да порасту у боље људе.

Овогодишњи фестивал дечијег стваралаштва окупио је више ститина најмладих извођача из Топлице који су пред неколико хиљада посетилаца показали да се могу поносити својим талентом.


#   Прокупље   деца   фестивал   Дом културе   Музичка школа   Тијана Петровић   прво место
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима