Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Festival dečjeg stvaralaštva u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 09.05.2014. RTS

U Prokuplju je održan šesti FEDES festival dečjeg stvaralaštva Toplice koji je u revijalnom i takmičarskom delu okupio više stotina najmlađih stvaralaca iz sve četiri topličke opštine

Festival dečjeg stvaralaštva u Prokuplju

FEDES su organizovali Dom kulture i Muzička škola "Stanković" u Prokuplju.

Festival dečjeg stvaralaštva Toplice u Prokuplju okupio je više stotina talentovanih mališana kako u revijalnom tako i u takmičarskom delu.

Himnom Toplici započinje svaki FEDES da bi se ona zahvaljujući deci pretvorila u košnicu prepunu nasmejane i raspevane medovine.

"Ja se super osećam. Stvarno. Ja sam imao tremu", kažu braća blizanci Petar i Pavle Joksimović, dobitnici nagrade publike.

"Sa FEDES-om počinje proleće i srećna sam što sam osvojila ovu nagradu i nastaviću sa svojom pevačkom karijerom", dodaje Lenka Stanković, 3. mesto.

"Bila sam u horu i sad sam skupila hrabrost da izađem kao solista i dobila sam prvo mesto, nisam očekivala, ali sam se oduševila. Puno mi je srce", kaže Teodora Stanojević, 1. mesto.

Po šesti put FEDES najmlađim Topličanima pruža mogućnost da iskažu svoje stvaralačko umeće i da se kroz pesmu i igru, likovno i literarno stvaralaštvo iskažu svoje umeće, uče drugarstvu i lepom vaspitanju.

"Bitno je da je deci lepo i bitno je da se takve manifestacije što više održavaju, da se što više gaje, ta lepa reč, muzika, pesma i igra", kaže Žarko Glavaš, predsednik žirija.

Direktorka Doma kulture u Prokuplju Tijana Petrović kaže da bez obzira na ne toliko dobre uslove i ne toliko sjajne finansije, deca su i dalje pokazala koliko su nadarena, vredna i koliko vole umetnost i, dodaje, da smatra da će to da im pomogne da porastu u bolje ljude.

Ovogodišnji festival dečijeg stvaralaštva okupio je više stitina najmladih izvođača iz Toplice koji su pred nekoliko hiljada posetilaca pokazali da se mogu ponositi svojim talentom.


#   Prokuplje   deca   festival   Dom kulture   Muzička škola   Tijana Petrović   prvo mesto
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima