Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokupački "Abrašević" održao koncert za pamćenje

rssBookmark and Share

Prokuplje 20.12.2018. Južna Srbija Info

Još jednim veličanstvenim, tradicionalnim koncertom Kulturno-umetničko društvo „Abrašević“ u ponedeljak je za prokupačku publiku priredio pravi ugođaj i za srce i za dušu.

Prokupački "Abrašević" održao koncert za pamćenje

Kako već to znaju i umeju, sigurnim i lakim korakom, sa osmehom na licu, sve postave ovog ansambla, na pozorišnoj sceni Doma kulture, izvele su veliki broj igara iz svih krajeva naše zemlje.

Nastupila je  muzička, ali i folklorna sekcija, a obe postoje i rade u okviru Doma kulture „Radivoj Uvalić Bata“. Za publiku, na ovom tradicionalnom novogodišnjem koncertu, nastupili su solo pevači, Ženska pevačka grupa, instrumentalisti i, naravno, naši folkloraši. Oni su i ovaj put pokazali da vole srpsku pesmu i igru, i da na ovaj način čuvaju i neguju tradiciju našeg narodnog folklora. To isto je pokazala i prokupačka publika, nagrađujući ih čestim aplauzima, koji su značili poziv da koncert traje još duže, rekla je direktorka Doma kulture Tijana Petrović.

Ona je istakla da je ovim programom završena godina nastupa za KUD „Abrašević“, ali ne i za Dom kulture.

-Do kraja godine, naše posetioce ćemo obradovati još mnogim veoma sadržajnim i zanimljivim manifestacijama, naglasila je Petrović.

Današnji KUD „Abrašević“ u svom sastavu ima muzičku i folklornu sekciju. Folklornu čine dečiji, omladinski i ansambl veterana. Kroz sekciju je prošlo na stotine članova koji su savladali korake dvadesetak spletova iz raznih krajeva Srbije. Osim koreografija, folklorna sekcija radi i na scenskom postavljanju narodnih običaja. Na savladavanju koraka i postavljanju koreografija sa igračima rade organizator folklornih aktivnosti  Goran Denić i dugogodišnji amater i član KUD „Abrašević“ Nebojša Jovanović.

Muzička sekcija KUD „Abrašević“ sastavljena je od muzičara i pevača i zajedno sa folklornom sekcijom radi na očuvanju narodne tradicije. Kroz muzičku sekciju prošao je veliki broj izvođača,  posebno mladih i talentovanih pevača i instrumentalista. Neki od njih danas imaju svoje muzičke snimke i uspešne karijere.

Članovi KUD „Abrašević“ svoje bogato igračko umeće prikazali su na brojnim gostovanjima, ali i festivalima, gde su gotovo uvek osvajali visoka priznanja.


#   Prokuplje   Južna Srbija Info   Dom kulture   Tijana Petrović   folklor   Nebojša Jovanović   Goran Denić   Dom kulture Prokuplje   Abrašević Prokuplje
@juznasrbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima