Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokupački "Abrašević" ponovo oduševio sugrađane

rssBookmark and Share

Prokuplje 29.04.2023. Južna Srbija Info

U prepunoj sali Doma kulture u Prokuplju i na veliko zadovoljstvo Prokupčana u četvrtak je održan jedinstveni koncert Kulturno umetničkog društva „Abrašević“ pod nazivom „Susreti generacija“.

Prokupački "Abrašević" ponovo oduševio sugrađane

Uz veliku pažnju sugrađana, koji su za ovaj koncert tražili kartu više i za koje je sala Doma kulture u Prokuplju bila suviše mala, u prelepom ambijentu svečane dvorane jednog od najlepših prokupačkih zdanja, nastupili su folkloristi i pevači narodnih pesama KUD „Abrašević“ svih genaracija.

-Tradicionalno za sve naše nastupe vlada veliko interesovanje građana ali za sinoćni koncert i što se tiče nastupa i kvaliteta onog što je prikazano, a i velikog interesovanja građana, mogu da kažem da je jedan od najboljih do sada, kazao je koreograf i vođa folklornog ansambla „Abrašević“ Goran Dinić.

On je podvukao da je koncert koji je okupio igrače i pevače svih generacija pod nazivom „Susreti generacije“ u Prokuplju održan po drugi put zaredom.

Publici su se predstavili folklorni izvođači pet generacija u šest folklornih postava, počev od najmlađeg uzrasta folklorista od pet do najstarijih od 55 i više godina.

Uz pratnju orkestra Doma kulture pod upravom Bobana Kostića, na koncertu koji je trajao gotovo dva sata, prisutne su zabavljali folkloristi u narodnim nošnjama i narodnim kolima iz cele Srbije, satkanih u devet spletova igara.

Praćeni gromoglasnim aplauzima i ovacijama pred prepunom salom pored folklorista nastupilo je i više izvođača svih uzrasta sa 14 izvornih narodnih i tradicionalnih pesama iz cele Srbije.

Folklorni ansambl KUD „Abrašević” neguje tradiciju dužu od sto godina. Naime prokupački folkloristi su 2021. godine obeležili stogodišnjicu postojanja.

Stariji i mlađi članovi Folklornog društva „Abrašević“, sinoć su se na radost Prokupčana, još jednom okupili i pokazali koliko su uspešni i kako rade na očuvanju nacionalnog identiteta, a sve u cilju uzdizanja nacionalnog bića i obnove nacionalne svesti srpskog naroda.

 


#   Prokuplje   folklor   Goran Dinić   Dom kulture Prokuplje   Abrašević Prokuplje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima