Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фотографи из бивше Југославије у Лесковцу

rssBookmark and Share

Лесковац 11.10.2019. Јужна Србија Инфо

Синоћ је Лесковачки културни центар окупио велики број љубитеља фотографије са простора бивше Југославије јер је отворен девети Самит фотографа екс Југославије.

Фотографи из бивше Југославије у Лесковцу

Многобројни посетиоци који су присуствовали чину свечаног отварања су имали прилику да погледају фотографије учесника на великој галерији ЛКЦ-а, као и радове Радисава Филиповића који је овогодишњи добитник престижне награде „Томин шешир“ за допринос развоју и афирмацији фотографије.

Директорка Лесковачког културног центра се обратила присутнима и истакла да се ова манифестација реализује уз асустенцију фото клуба Лесковац. „Годинама уназад, од настанка до данас, Самит потврђује да уметност и лепота живљења не знају за поделе и мржњу. Скуп у Лесковцу својом доследношћу и енергијом спаја неспојиво и доказује да ниједан мрак, ниједна подела не могу не могу угушити љубав, поштовање, веру. Уметност говори једним језиком, језиком који сви разумемо, језиком лепоте. Зато је ова манифестација важна, као траг у бескрају.“

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић је отворио овај скуп речима: „Живот нам стално доказује да без сарадње, умрежавања, комуникације и размене искустава нема напретка.

Лесковац је увек био град великог срца, добар домаћин, али и град који има чиме да се похвали.

Оно на шта смо посебно поносни је чињеница да смо од стране НАЛЕД-а сертификовани као локална самоуправа са повољним окружењем, са одличним услововима за инострана улагања.“

Он се захвалио свим учесницима и што кроз фотографију преносе слику о нашим људима, нашим људима, нашим знаменитостима и обичајима.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   фотографије   СФРЈ   фотограф   Самит фотографа
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима