Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Fotografi iz bivše Jugoslavije u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 11.10.2019. Južna Srbija Info

Sinoć je Leskovački kulturni centar okupio veliki broj ljubitelja fotografije sa prostora bivše Jugoslavije jer je otvoren deveti Samit fotografa eks Jugoslavije.

Fotografi iz bivše Jugoslavije u Leskovcu

Mnogobrojni posetioci koji su prisustvovali činu svečanog otvaranja su imali priliku da pogledaju fotografije učesnika na velikoj galeriji LKC-a, kao i radove Radisava Filipovića koji je ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade „Tomin šešir“ za doprinos razvoju i afirmaciji fotografije.

Direktorka Leskovačkog kulturnog centra se obratila prisutnima i istakla da se ova manifestacija realizuje uz asustenciju foto kluba Leskovac. „Godinama unazad, od nastanka do danas, Samit potvrđuje da umetnost i lepota življenja ne znaju za podele i mržnju. Skup u Leskovcu svojom doslednošću i energijom spaja nespojivo i dokazuje da nijedan mrak, nijedna podela ne mogu ne mogu ugušiti ljubav, poštovanje, veru. Umetnost govori jednim jezikom, jezikom koji svi razumemo, jezikom lepote. Zato je ova manifestacija važna, kao trag u beskraju.“

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je otvorio ovaj skup rečima: „Život nam stalno dokazuje da bez saradnje, umrežavanja, komunikacije i razmene iskustava nema napretka.

Leskovac je uvek bio grad velikog srca, dobar domaćin, ali i grad koji ima čime da se pohvali.

Ono na šta smo posebno ponosni je činjenica da smo od strane NALED-a sertifikovani kao lokalna samouprava sa povoljnim okruženjem, sa odličnim uslovovima za inostrana ulaganja.“

On se zahvalio svim učesnicima i što kroz fotografiju prenose sliku o našim ljudima, našim ljudima, našim znamenitostima i običajima.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   fotografije   SFRJ   fotograf   Samit fotografa
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima