Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Галерија "Србија" остаје без зграде због реституције, 1.500 уметничких дела нема простор?!

rssBookmark and Share

23.05.2017. М.М. Јужан Србија Инфо

За 1.500 уметничких дела још увек није пронађен простор, иако је Агенција за реституцију зграду у којој је била смештена Галерија "Србија" вратила наследницима некадашњих предратних власника, пре више од три године.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Пре неколико дана стигао је налог од Града за исељење из садашње зграде и против таквог решења немају право на жалбу, а у међувремену надлежни нису успели да пронађу адекватно решење, кажу из Галерије. 

За сада, нико не зна тачно, где ће завршити више од хиљаду уметничких дела, слика, скулптура...

"Оно што нам предостаје је да уметничка дела оденсемо у Градску кући или да их оставимо на улици, ако се не пронађе решење", каже директор ГСЛУ Милић Петровић.

Задужени за културу у Граду кажу да ће се убрзо наћи адеватно решење и да су у опцији три локације за нови изложбени простор Галерије "Србија", а да свакако вредна уметничка дела неће бити препуштена "случају".

Јелена Митровски градски већник задужена за културу је пред Нову годину, изјавила за Јужну Србију Инфо, да и поред тешке ситуације, нема говора да уметничка дела велике вредности остану без адекватног простора и да ће Град учини ти све да се пронађе оптимално решење.


#   култура   реституција   Градски већник   Галерија Србија   Јелена Митровски   Милић Петровић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима