Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хор "Бранко" из Ниша бриљирао наступом у присуству Јерусалимског патријараха у сали "Нотр Дам" у Светој земљи

rssBookmark and Share

27.11.2022. Јужна Србија Инфо

Хор НЦПД "Бранко" из Ниша и певачи православних Арапа "Светог апостола Јакова" одушевили су у суботу увече, својим извођењем духовне православне музике, Јерусалимског патријараха Теофила III и пубилку у сали "Нотр Дам" у Јерусалиму.

Хор "Бранко" из Ниша бриљирао наступом у присуству Јерусалимског патријараха у сали "Нотр Дам" у Светој земљи

Са благословом Њ.Б. патријарха Јерусалимског Теофила III, у организацији хора православних Арапа "Светог апостола Јакова", из истоимене цркве, која се налази у склопу храма Васкрсења у Јерусалиму, хор Нишке црквене певачке дружине  "Бранко", амбасадор српске духовне и световне културе, наступио је у Јерусалиму у суботу 26. новембра у сали "Нотр Дам" (Наша Богородица).

Као добар домаћини, у првом делу концерта наступио је хор православних Арапа "Светог апостола Јакова" из Јерусалима под диригентском палицом Римона Камарија, који је топло позван да учествује на фестивалу духовне музике "Музички едикт" који ће бити одржан од 4. до 7. јуна 2023. године у Нишу у организацији НЦПД "Бранко" и Епархије нишке.

"Господин Камари, иначе веома утицајан у арапској православној заједници, својим ангажовањем око организације концерта дао је свој велики допринос. Тиме је потврђена добра сарадња два хора која датира још од 2016. године када је хор НЦПД "Бранко", такође наступио у сали "Нотр Дам" у Јерусалиму", изјавила је диригент Сара Цинцаревић.

 

Након одличног наступа певача православних Арапа "Светог апостола Јакова" , хор НЦПД "Бранко" својим надахнутим извођењем духовне православне музике, одушевио је Јерусалимског патријараха и присутну публику у сали "Нотр Дам" у Светом граду.

Да вера, љубав и нада, духовност и музика немају границе, већ годинама несебично и достојанствено, уметнички зрело, доказују певачи црквеног хора при нишком Саборном храму, који духовну и световну српску културу представљају широм света, на понос Епархије нишке, града Ниша и Србије.

Поред Њ.Б. патријарха Јерусалима Теофила III, свештенства, монаштва, бројне публике, концерту је присуствовао Михајло Трипић први саветник и отправник послова ad interm наше амбасаде у Тел Авиву и Александар Николић, почасни конзул Републике Србије у Бер Шеви и представник Привредне коморе наше земље у Јерусалиму.

Са благословом Преосвећеног владике нишког господина Арсенија, у оквиру јубилеја 135 година непрекидног деловања, чланови хора НЦПД "Бранко" из Ниша, налазе се у Светој земљи, где концертно наступају и учествују на црквеним службама.

 

 


#   Александар Николић   Сара Цинцаревић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима