Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јови Радовановићу Награда за животно дело "Нишвил" џез фестивала

rssBookmark and Share

Ниш 11.08.2021. Јужна Србија Инфо

Данас је у Градској кући градоначелница Драгана Сотировски уручила Јови Радовановићу и групи „Седморица младих“ Награду за животно дело Нишвил џез фестивала.

Јови Радовановићу Награда за животно дело "Нишвил" џез фестивала

Пријему је поред већнице за културу Адриане Анастасов, присуствовала и глумица Нада Блам, сестра преминулог Мише Блама, по коме једна улица у строгом центру града носи име.

Градоначелница Ниша је на додели великог признања, у присуству пријатеља Јове Радовановића и групе „Седморица младих“, рекла да је група  обележила време многих генерација, да је уписана  у Гинисову књигу рекорда  као група која је радила и бавила се музиком пуне 33 године у истом саставу.

Град Ниш и организатор фестивала од новембра ће кренути у велику кампању како би наредне године у Ниш довели најпознатије светске џезере и како би за то обезбедили довољно спонзора за пуни сјај Нишвил џез фестивала који је бренд Ниша, Србије и ширег региона, истакла је Драгана Сотировски.

Награда је потврда да сте добро радили и да сте били на добром путу. Награда је и обавеза. Сигуран сам да смо били на добром путу. Моја обавеза и обавеза мојих пријатеља је да што дуже уживамо у награди, рекао је Јова Радовановић захваливши на високом признању.

Градоначелниоца Ниша, Јова Радовановићем, Нада Блам, градска већница Адриана Анастасов, директор фестивала Иван Благојевић и пријатељи обишли су улицу Мише Блама. Ниш је први град који је једну улицу посветио Миши Бламу што су недавно учинили и Београд и Младеновац.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Нишвил   џез   Нада Блам   Јова Радовановић   Седморица младих група   Награда за животно дело Нишвил
#GradonacelnicaN @nisville @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима