Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jovi Radovanoviću Nagrada za životno delo "Nišvil" džez festivala

rssBookmark and Share

Niš 11.08.2021. Južna Srbija Info

Danas je u Gradskoj kući gradonačelnica Dragana Sotirovski uručila Jovi Radovanoviću i grupi „Sedmorica mladih“ Nagradu za životno delo Nišvil džez festivala.

Jovi Radovanoviću Nagrada za životno delo "Nišvil" džez festivala

Prijemu je pored većnice za kulturu Adriane Anastasov, prisustvovala i glumica Nada Blam, sestra preminulog Miše Blama, po kome jedna ulica u strogom centru grada nosi ime.

Gradonačelnica Niša je na dodeli velikog priznanja, u prisustvu prijatelja Jove Radovanovića i grupe „Sedmorica mladih“, rekla da je grupa  obeležila vreme mnogih generacija, da je upisana  u Ginisovu knjigu rekorda  kao grupa koja je radila i bavila se muzikom pune 33 godine u istom sastavu.

Grad Niš i organizator festivala od novembra će krenuti u veliku kampanju kako bi naredne godine u Niš doveli najpoznatije svetske džezere i kako bi za to obezbedili dovoljno sponzora za puni sjaj Nišvil džez festivala koji je brend Niša, Srbije i šireg regiona, istakla je Dragana Sotirovski.

Nagrada je potvrda da ste dobro radili i da ste bili na dobrom putu. Nagrada je i obaveza. Siguran sam da smo bili na dobrom putu. Moja obaveza i obaveza mojih prijatelja je da što duže uživamo u nagradi, rekao je Jova Radovanović zahvalivši na visokom priznanju.

Gradonačelnioca Niša, Jova Radovanovićem, Nada Blam, gradska većnica Adriana Anastasov, direktor festivala Ivan Blagojević i prijatelji obišli su ulicu Miše Blama. Niš je prvi grad koji je jednu ulicu posvetio Miši Blamu što su nedavno učinili i Beograd i Mladenovac.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Nišvil   džez   Nada Blam   Jova Radovanović   Sedmorica mladih grupa   Nagrada za životno delo Nišvil
#GradonacelnicaN @nisville @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima