Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Књижевни разговор о роману СВЕ МОЈЕ СЕСТРЕ Лауре Барне

rssBookmark and Share

Ниш 26.10.2021. Јужна Србија Инфо

У среду 27. октобра са почетком у 19 сати у Нишком културном центру, одржаће се књижевни разговор о роману СВЕ МОЈЕ СЕСТРЕ Лауре Барне. Разговор са књижевницом Лауром Барном води Милена Мишић Филиповић.

Књижевни разговор о роману СВЕ МОЈЕ СЕСТРЕ Лауре Барне

Лаура Барна (Јазово, Банат, 1964), приповедач, прозни писац, романсијер и есејиста, од 1995. године објављује приче, есеје, студије, ликовну критику и стручне радове из историје уметности у домаћој и иностраној књижевној периодици. Приче, есеји, као и ликовна критика заступљени су у домаћим и иностраним антологијама, зборницима, алманасима. Романи, приче и есеји Лауре Барне превођени су на мађарски, словачки, пољски и енглески језик.  Добитница је више националних књижевних награда. Члан је Удружења књижевника Србије. Живи у Београду.

Роман Све моје сестре ("Дерета", 2021) јесте књига о Растку Петровићу, "белетристичким умећем пребогат монолог Растка Петровића". Роман тка суптилну али снажну приповедачку нит којом читаоца уводи у интимне оквире чувене породице Петровић, у епоху српског модернизма и културно-историјске прилике Европе, Србије и самог Београда с почетка 20. века и између два светска рата. На том путу сусретања и преплитања људи и идеја, појавиће се још много значајних личности: Милош Црњански, Исидора Секулић, Милан Ракић, Марко Ристић, Сибе Миличић, Моша Пијаде, Пабло Пикасо, Брана Петронијевић и многи други. 


#   Ниш   књижевност   Нишки културни центар   Марко Ристић   Лаура Барне   Исидора Секулић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима