Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Комад Мире Фурлан на отварању "Бориних позоришниха дана" у Врању

rssBookmark and Share

Врање 21.10.2014. Блиц

Комадом прослављене глумице Мире Фурлан “Док нас смрт не раздвоји“, у извођењу београдске Радионице интеграције и режији Микија Манојловића, у Врању 21.октобра почињу 34.“Борини позоришни дани“. Представа "Док нас смрт не раздвоји" отвара "Борине позоришне дане"

Комад Мире Фурлан на отварању "Бориних позоришниха дана" у Врању

Под слоганом „Различитости“, на сцени Дома војске биће приказано пет представа глумачких ансамбала из Београда, Крушевца, Зајечара и Врања. Према речима директора Позоришта „Бора Станковић" у Врању, Срђана Јовановића, на репертоару су представе „Док нас смрт не раздвоји“, “Лепотица Линејна“, “Кабаре Нушић“, “Мизери“ и „Ташана“, која ће бити премијерно изведена.
 
- Представе најзначајније театарске светковине на југу Србије и ове године биће изведене на сцени Дома војске, јер је зграда позоришта у подметнутом пожару до темеља изгорела 2. јула 2012. године. У току је реконструкција позоришне зграде старе више од 120 година. Због мање сцене у сали Дома војске публика ће видети представе мањег формата. Са мањим бројем глумаца и сценографијом. Као и лањска, овогодишња позоришна смотра је ревијалног карактера. За време фестивалских дана, публика ће видети врсне глумце Микија Манојловића, Светозара Цветковића, Љиљану Стјепановић, Аницу Добру, Аниту Манчић и друге, рекао је Јовановић.

У оквиру пратећег програма фестивала биће отворена изложба “Народно позориште уочи Првог светског рата“ и представљена књига „Енциклопедија костимографије“.
 
Планирани су разговори са глумцима, као и видео пројекција представе „Стари дани“ по мотивима књижевника Борисава Станковића.

О стваралаштву најзнајачнијег српског реалисте Боре Станковића говориће проф.др Јасмина Атемагић.

Иначе,прва позоришна представа у Врању одиграна је давне 1896.године.


#   Врање   позориште   Бора Станковић   Борини позоришни дани   Мира Фурлан   Народно позориште   Ана Јовановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима