Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Komad Mire Furlan na otvaranju "Borinih pozorišniha dana" u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 21.10.2014. Blic

Komadom proslavljene glumice Mire Furlan “Dok nas smrt ne razdvoji“, u izvođenju beogradske Radionice integracije i režiji Mikija Manojlovića, u Vranju 21.oktobra počinju 34.“Borini pozorišni dani“. Predstava "Dok nas smrt ne razdvoji" otvara "Borine pozorišne dane"

Komad Mire Furlan na otvaranju "Borinih pozorišniha dana" u Vranju

Pod sloganom „Različitosti“, na sceni Doma vojske biće prikazano pet predstava glumačkih ansambala iz Beograda, Kruševca, Zaječara i Vranja. Prema rečima direktora Pozorišta „Bora Stanković" u Vranju, Srđana Jovanovića, na repertoaru su predstave „Dok nas smrt ne razdvoji“, “Lepotica Linejna“, “Kabare Nušić“, “Mizeri“ i „Tašana“, koja će biti premijerno izvedena.
 
- Predstave najznačajnije teatarske svetkovine na jugu Srbije i ove godine biće izvedene na sceni Doma vojske, jer je zgrada pozorišta u podmetnutom požaru do temelja izgorela 2. jula 2012. godine. U toku je rekonstrukcija pozorišne zgrade stare više od 120 godina. Zbog manje scene u sali Doma vojske publika će videti predstave manjeg formata. Sa manjim brojem glumaca i scenografijom. Kao i lanjska, ovogodišnja pozorišna smotra je revijalnog karaktera. Za vreme festivalskih dana, publika će videti vrsne glumce Mikija Manojlovića, Svetozara Cvetkovića, Ljiljanu Stjepanović, Anicu Dobru, Anitu Mančić i druge, rekao je Jovanović.

U okviru pratećeg programa festivala biće otvorena izložba “Narodno pozorište uoči Prvog svetskog rata“ i predstavljena knjiga „Enciklopedija kostimografije“.
 
Planirani su razgovori sa glumcima, kao i video projekcija predstave „Stari dani“ po motivima književnika Borisava Stankovića.

O stvaralaštvu najznajačnijeg srpskog realiste Bore Stankovića govoriće prof.dr Jasmina Atemagić.

Inače,prva pozorišna predstava u Vranju odigrana je davne 1896.godine.


#   Vranje   pozorište   Bora Stanković   Borini pozorišni dani   Mira Furlan   Narodno pozorište   Ana Jovanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima