Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Концерт Београдског гудачког квартета у Нишком културном центру

rssBookmark and Share

Ниш 14.05.2021. Јужна Србија Инфо

Концерт Београдског гудачког квартета у Нишком културном центру, одржаће се вечерас са почетком у 19 часова.

Концерт Београдског гудачког квартета у Нишком културном центру

НевенкаТатић је дипломирала виолину на ФМУ у Београду у класи професора Рајка Дојчиновића. Магистриралаје у класи професора Дејана Михаиловића на Академији Уметности НовиСад. Усавршавала се у Москви код професора Григорија Жислина.
Освојила је бројне награде на републичким и савезним такмичењима. Усавршавала се намајсторским курсевима Павела Верњикова и Варткеса Бојаџијана. Одржала је бројне солистичке реситалe са пијанистима Татјаном Шурев, Весном Пантовић, Јованком Ристић и Иваном Мелешом. Наступа у дуу са професором ФМУ у Беуграду ,пијанистом Дејаном Стошићем. Концертмајстор је камерног оркестра Београдска симфонијета. Ради као професор виолине у Музичкој школи Др Војислав Вучковић у Беогтаду.

Владимир Васиљевић је дипломирао виолину 1992. године на Музичкој Академији у Прагу у класи професора Јиржија Томашека. Након студија наступао је као концерт-мајстор камерног оркестра „Комнениус“ и стални члан к.о. „Солисти ди Прага“ у Прагу.
По повратку у земљу, од 1995. године је запослен у школи м.ш. „Мокрањац“ у Београду. Од тада, упоредо са радом у школи,  ангажован је и као камерни музичар, стални члан камерних оркестара „Душан Сковран“, „Краљевски гудачи Светог Ђорђа“ са којима је наступао и као солиста, и многих других мањих камерних ансамбала (Трио „Аперто“, гост триа „Покрет“ итд.).Добитник је награде за педагошке резултате ЗМБШС.Председник је и један од оснивача „Удружења Мокрањац“. 

Ивана Ерчић је похађала Средњу музичку школу „ Исидор Бајић“ у Новом Саду, одсек- виолина, у класи проф. Нине Николов. Дипломирала на Академији Уметности у Новом Саду, одсек-  виола, у класи др.проф. Душице Половине. Добитник је Универзитетске дипломе Универзитета Нови Сад. Награђивана од стране ЕУРОБАНК-е за постигнутерезултате током студија. Стипендиста је Владе Републике Србије- Фонд за младе таленте. Сарађивала многим светским диригентима као члан Војвођанске Филхармоније, Београдске Филхармоније,Симфонијског оркестра РТС-а, Сарајевском Филхармонијом. Дугогодишњи члан Камерног оркестра „ Краљевски гудачи Св. Ђорђа“ са којим је остварила многобројне  турнеје по Немачкој, Француској, Аустрији на челу са нашим еминентним виолинистом  Крстић Сретеном. Активан је члан „Београдског гудачког квартета“ и гудачког триа „Чаробне жице“. Стално је запослена у Уметничком ансамблу Министарства Одбране „ Станислав Бинички“.

Душан Стојановић, виолончелиста, је дипломирао на Факултету музичких уметности у Београду. По завршетку студија похађа мајсторску класу виолончела код професора Мајкла Флаксмана (САД) и као редован студент постдипломских студија код истог професора, стиче диплому Концертанта, на конзерваторијуму у Шафхаузену у Швајцарској. Усавршавао се на мајсторским курсевима код педагога Данијела Шафрана, Бориса Пергаменшикова и Фредерика Лодеона. Био је први челиста камерног оркестра Београдска Синфониета, са којим и даље повремено наступа, а од 2003.године је први челиста и солиста Краљевских гудача Св.Ђорђа. Са овим ансамблом је учествовао на више турнеја у иностранству и снимиоје ЦД као солиста у делима М.Мареа и Ф.Купрена. 2013. године је издат и ЦД дискографске куће MASCOM у коме се појављује као солиста.    Наступао је као солиста и са Симфонијским оркестром РТС-а и Симфонијским оркестром Уметничког ансамбла Станислав Бинички.У сардњи са пијанисткињом Радмилом Стојановић издаје и два ЦД-а са композицијама за виолончело и клавир српских и француских композитора. ДушанСтојановићјеод 2001.године стално запослен као вођа деонице виолончела и соло-челиста Симфонијског оркестра РТС-а, а од 2018.године је и гостујући соло-виолончелиста оркестра опере Мадленијанума.

 

 


#   Ниш   Нишки културни центар   класична музика   Београдски гудачки квартет   виолончело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима