Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Међународна књижевна колонија Сићево

rssBookmark and Share

Ниш 20.09.2018. Јужна Србија Инфо

Међународна књижевна колонија Сићево, 28. по реду, јавна је градска манифестација која се по традицији одржава сваке године средином септембра, уз учешће најзначајнијих нишких и српских књижевника и интелектуалаца, као и изабраних књижевника из иностранства. Овогодишња Колоноја је отворена 18. и трајаће до недеље 23. септембра.

Фото: М.М. Јужна Србија
Фото: М.М. Јужна Србија

Колонија 2018. има тринаест полазника, од чега су четворица страни писци (из Ирана, Молдавије, Летоније и Бугарске), док остали књижевници долазе из разних крајева Србије. У програму Колоније посебно место заузимају садржаји као што су округли сто учесника и гостију (овај пут посвећен књижевном путопису), додела награда Ramonda serbica и Микина чаша, књижевни портрет добитника Награде „Ramonda serbica“, Књижевни митинг, као и већи број пригодних програмских активности у Сићеву и Нишу.

На овогодишњој Колонији Награда Ramonda serbica за свеукупно вишегодишње стваралаштво домаћег писца који је оставио посебан печат у историји савремене српске књижевности биће додељена писцу Звонку Карановићу, док ће одлука о неформалном признању Микина чаша, намењеном појединцу који је написао најбољу песму у току трајања Колоније у живописном амбијенту Сићева, бити уручено претпоследњег дана колоније.

Више информација на: https://www.nkc.rs/

 

Коментара: 0


#   Ниш   Сићево   Нишки културни центар   округли сто   књижевна колонија   Ramonda serbica   Наталијина рамонда
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима