Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Музеји за 10" од 13. до 19. маја у Врању

rssBookmark and Share

Врање 11.05.2019. Јужна Србија Инфо

Манифестација ,,Музеји за 10’’ пети пут по реду, одржава се од 13. до 19. маја и обухватиће обележавање Међународног дана музеја, Европске ноћи музеја и Националне недеље музеја. Сваке године највећа национална музејска иницијатива, привуче око 200.000 посетилаца

"Музеји за 10" од 13. до 19. маја у Врању

Током седам дана програма у 46 градова Србије, 76 музеја и сродних институција културе на 120 локација припрема бројне садржаје.

У Врању ће посетиоци у оквиру манифестације бесплатно моћи да посете Музеј кућу ''Бора Станковића'' и разгледају сталну поставку, званично отворену након реконструкције, 6. новембра 2018. године. Такође, у Галерији Народног музеја биће две поставке. Изложба цртежа и слика Драгана Стојановића Шутила, академског сликара из Врања и изложба слика из поклон – легата Зорана Стошића Врањског, Врањанца који већ годинама ради и ствара у Сомбору.

У оквиру пратећег програма манифестације, 16. маја у истом простору од 19 и 30, биће промовисана монографија ,,У пространству слике'' Зорана Стошића Врањског, аутора Саве Степанова, историчара уметности и ликовног критичара из Новог Сада.

Манифестација се одржава под слоганом "Музеји као средишта културе: будућност традиције", а под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.


#   Врање   Бора Станковић   Народни музеј Врање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима