Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Након више од 20 година пројекцијом филма "Име народа" Дарка Бајића у Врању отворен "Биоскоп"

rssBookmark and Share

Врање 31.01.2021. Јужна Србија Инфо

У оквиру обележавања Дана града, 31. jануара, у суботу су у Врању у згради театра, свечано пуштени у рад дигитални проjектор, проjекционо платно и аудио опрема. Приказан jе филм ,,Име народа’’, Дарка Баjића и тиме након више од 20 година отворен Биоскоп.

Након више од 20 година пројекцијом филма "Име народа" Дарка Бајића у Врању отворен "Биоскоп"

У своjе и у име градског руководства љубитељима филмске уметности обратио се градоначелник Врања др Слободан Миленковић.

Он jе подсетио на врањског историjат Биоскопа "Слобода", коjи jе био култно место броjних генерациjа Врањанаца, коjи су одрастали на врхунским  филмским остварењима домаће и иностране кинематографиjе.

"Град jе за нову опрему проjектом конкурисао код Филмског центра Србиjе, коjи jе издвоjио 11,7 милиона динара за набавку дигиталног проjектора, проjекционог платна и аудио опреме. Опрема jе стигла jош у марту прошле године, али нас jе пандемиjа изазвана ковидом спречила да jе раниjе ставимо у функциjу. Обележавање Дана града прилика jе да пустимо у рад биоскоп. Уз наjсавремениjу опрему, потрудили смо се да направимо и квалитетан репертоар, коjи ће пратити светску филмску продукциjу. Осим вечерњих проjекциjа за одрасле, биће обезбеђени и филмови за децу. Веруjемо да град Врање има заљубљенике у филмску уметност коjи су са великим усхићењем дочекали оваj дан. Да ће пре свега репертоар, квалитет проjекциjа, а потом и комфор простора допринети да ова сала буде увек пуна’’, истакао jе градоначелник.

Видео поруком публици се обратио Врањанац, Љубомир Љуба Бандовић, коме jе поверена главна рола у филму ,,Име народа’’, "Са срећом биоскоп после више од двадесет година. Не могу да вам се придружим вечерас да заjедно прославимо, jер сам у Бања Луци. Почаствован сам што филм ,,Име народа’’ поново отвара биоскоп у Врању. Не даjте да се опет затвори, будите редовни’’, поручио jе Бандовић.

Последњи директор Биоскопа "Слобода", Андреjа Jовановић, симболичним притиском даљинског управљача покренуо jе филмску проjекциjу и означио почетак рада Биоскопа, истакавши да jе наjзначаjниjу улогу у отварању биоскопа имао градоначелник Миленковић.


#   Врање   биоскоп   Дарко Булатовић   Слободан Миленковић   Позориште Бора Станковић   Бископ Врање
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима