Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nakon više od 20 godina projekcijom filma "Ime naroda" Darka Bajića u Vranju otvoren "Bioskop"

rssBookmark and Share

Vranje 31.01.2021. Južna Srbija Info

U okviru obeležavanja Dana grada, 31. januara, u subotu su u Vranju u zgradi teatra, svečano pušteni u rad digitalni projektor, projekciono platno i audio oprema. Prikazan je film ,,Ime naroda’’, Darka Bajića i time nakon više od 20 godina otvoren Bioskop.

Nakon više od 20 godina projekcijom filma "Ime naroda" Darka Bajića u Vranju otvoren "Bioskop"

U svoje i u ime gradskog rukovodstva ljubiteljima filmske umetnosti obratio se gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

On je podsetio na vranjskog istorijat Bioskopa "Sloboda", koji je bio kultno mesto brojnih generacija Vranjanaca, koji su odrastali na vrhunskim  filmskim ostvarenjima domaće i inostrane kinematografije.

"Grad je za novu opremu projektom konkurisao kod Filmskog centra Srbije, koji je izdvojio 11,7 miliona dinara za nabavku digitalnog projektora, projekcionog platna i audio opreme. Oprema je stigla još u martu prošle godine, ali nas je pandemija izazvana kovidom sprečila da je ranije stavimo u funkciju. Obeležavanje Dana grada prilika je da pustimo u rad bioskop. Uz najsavremeniju opremu, potrudili smo se da napravimo i kvalitetan repertoar, koji će pratiti svetsku filmsku produkciju. Osim večernjih projekcija za odrasle, biće obezbeđeni i filmovi za decu. Verujemo da grad Vranje ima zaljubljenike u filmsku umetnost koji su sa velikim ushićenjem dočekali ovaj dan. Da će pre svega repertoar, kvalitet projekcija, a potom i komfor prostora doprineti da ova sala bude uvek puna’’, istakao je gradonačelnik.

Video porukom publici se obratio Vranjanac, Ljubomir Ljuba Bandović, kome je poverena glavna rola u filmu ,,Ime naroda’’, "Sa srećom bioskop posle više od dvadeset godina. Ne mogu da vam se pridružim večeras da zajedno proslavimo, jer sam u Banja Luci. Počastvovan sam što film ,,Ime naroda’’ ponovo otvara bioskop u Vranju. Ne dajte da se opet zatvori, budite redovni’’, poručio je Bandović.

Poslednji direktor Bioskopa "Sloboda", Andreja Jovanović, simboličnim pritiskom daljinskog upravljača pokrenuo je filmsku projekciju i označio početak rada Bioskopa, istakavši da je najznačajniju ulogu u otvaranju bioskopa imao gradonačelnik Milenković.

Komentara: 0


#   Vranje   bioskop   Darko Bulatović   Slobodan Milenković   Pozorište Bora Stanković   Biskop Vranje
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima