Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Народно позориште у Нишу слави 137 година уз премијеру представе "Коштана"

rssBookmark and Share

Ниш 08.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

У нишком Народном позориште је одржама конференцију за новинаре на којој је највљена премијера представе "Коштана" аутора истоименог класика Боре Станковића. Овај догађај је посебно значајан јер се уједно обележава 137 година постојања овог угледног позоришта.

Фото: Народно позориште Ниш
Фото: Народно позориште Ниш

Премијера представе, која носи потпис талентоване редитељке Јане Марићић, заказана је за понедељак, 11. марта у 20 часова. Претпремијера ће бити одржана дан раније, 10. марта у исто време, док ће прва реприза бити изведена 12. марта у 20 часова.

На конференцији су присуствовали директор Народног позоришта Ниш, господин Спасоје Ж. Миловановић, као и чланови глумачке екипе, костимографи, сцценографи и музичари који су учествовали у стварању ове изузетне представе.

Узбудљива премијера представе "Коштана" аутора Боре Станковића, коју предводи млада глумица Уна Костић, представља не само културни догађај већ и велики корак у каријери ове талентоване уметнице. За Уну, која сјајно тумачи улогу Коштане, ово није само још једно извођење на сцени већ и њен дипломски рад.

"Коштана" је класик српске књижевности који је већ остварио више од 20 успешних извођења на сцени Народног позоришта Ниш током његових 137 година постојања. Ова премијера представља спој традиционалних елемената са модерним интерпретацијама, што је важан корак ка обнови културних и уметничких традиција.

Очекује се да ће представа "Коштаан" привући пажњу публике и позоришних критичара својом свежином и квалитетом извођења.


#   Ниш   Бора Станковић   Народно позориште   Кошттана прдстава   Уна Костић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима