Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Narodno pozorište u Nišu slavi 137 godina uz premijeru predstave "Koštana"

rssBookmark and Share

Niš 08.03.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

U niškom Narodnom pozorište je održama konferenciju za novinare na kojoj je najvljena premijera predstave "Koštana" autora istoimenog klasika Bore Stankovića. Ovaj događaj je posebno značajan jer se ujedno obeležava 137 godina postojanja ovog uglednog pozorišta.

Foto: Narodno pozorište Niš
Foto: Narodno pozorište Niš

Premijera predstave, koja nosi potpis talentovane rediteljke Jane Marićić, zakazana je za ponedeljak, 11. marta u 20 časova. Pretpremijera će biti održana dan ranije, 10. marta u isto vreme, dok će prva repriza biti izvedena 12. marta u 20 časova.

Na konferenciji su prisustvovali direktor Narodnog pozorišta Niš, gospodin Spasoje Ž. Milovanović, kao i članovi glumačke ekipe, kostimografi, sccenografi i muzičari koji su učestvovali u stvaranju ove izuzetne predstave.

Uzbudljiva premijera predstave "Koštana" autora Bore Stankovića, koju predvodi mlada glumica Una Kostić, predstavlja ne samo kulturni događaj već i veliki korak u karijeri ove talentovane umetnice. Za Unu, koja sjajno tumači ulogu Koštane, ovo nije samo još jedno izvođenje na sceni već i njen diplomski rad.

"Koštana" je klasik srpske književnosti koji je već ostvario više od 20 uspešnih izvođenja na sceni Narodnog pozorišta Niš tokom njegovih 137 godina postojanja. Ova premijera predstavlja spoj tradicionalnih elemenata sa modernim interpretacijama, što je važan korak ka obnovi kulturnih i umetničkih tradicija.

Očekuje se da će predstava "Koštaan" privući pažnju publike i pozorišnih kritičara svojom svežinom i kvalitetom izvođenja.


#   Niš   Bora Stanković   Narodno pozorište   Košttana prdstava   Una Kostić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima