Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш домаћин Фестивала драме и позоришта балканског културног простора „Театар на раскршћу“

rssBookmark and Share

Ниш 21.02.2019. Јужна Србија Инфо

Град Ниш и Народно позориште од 12. до 19. марта биће домаћини и организатори првог Фестивала драме и позоришта балканског културног простора „Театар на раскршћу“ на коме ће бити изведено осам такмичарских представа и комад у част награђених.

Ниш домаћин Фестивала драме и позоришта балканског културног простора „Театар на раскршћу“

Позоришна уметност, балканског културног простора на једном месту, која афирмише сличности и разлике држава и народа чини окосницу првог фестивала драме и позоришта балканског културног простора  „Театар на раскршћу“, који организује нишко Народно позориште.

Фестивал се твореа 11. марта, на Дан нишког театра, премијерним извођењем комада „Путујуће позориште Шопаловић“ у режији Татјане Мандић Ригонат.

Од 12. до 19. марта биће изведено осам такмичарских представа и комад у част награђених. Фестивал је основан на иницијативу градоначелника Ниша, каже директор Народног позоришта у Нишу, Спасоје Ж. Миловановић.

Председник Савета фестивала редитељ Небојша Брадић истакао је да ће овај фестивал промовисати позоришне уметнике и ствараоце са балканског културног простора.

На фестивалу ће публика моћи да погледа комаде који обрађују текстове од античке драме до савремених аутора, а биће представљени и индивидуални уметнички пројекти.

Жири овогодишњег фестивала који ће доделити 10 награда чиниће Миа Беговић, глумица, Богдан Костеа, редитељ и глумац, Енвер Петровци глумац, Катарина Коцевска, глумица и драмски писац Бранислав Жага Мићуновић редитељ.  Како је најављено, биће додељене и награде округлог стола критике и награде новинарског жирија.

Најављен је и богат програм пратећих манифестација а кључни је одржавање дводневне трибине Театри Балкана-Сарадња на раскршћу 16. и 17. марта у Сити хотелу..


#   Ниш   позориште   фестивал   Народно позориште   Енвер Петровци   Јелена Митровски   Небојша Брадић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима