Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš domaćin Festivala drame i pozorišta balkanskog kulturnog prostora „Teatar na raskršću“

rssBookmark and Share

Niš 21.02.2019. Južna Srbija Info

Grad Niš i Narodno pozorište od 12. do 19. marta biće domaćini i organizatori prvog Festivala drame i pozorišta balkanskog kulturnog prostora „Teatar na raskršću“ na kome će biti izvedeno osam takmičarskih predstava i komad u čast nagrađenih.

Niš domaćin Festivala drame i pozorišta balkanskog kulturnog prostora „Teatar na raskršću“

Pozorišna umetnost, balkanskog kulturnog prostora na jednom mestu, koja afirmiše sličnosti i razlike država i naroda čini okosnicu prvog festivala drame i pozorišta balkanskog kulturnog prostora  „Teatar na raskršću“, koji organizuje niško Narodno pozorište.

Festival se tvorea 11. marta, na Dan niškog teatra, premijernim izvođenjem komada „Putujuće pozorište Šopalović“ u režiji Tatjane Mandić Rigonat.

Od 12. do 19. marta biće izvedeno osam takmičarskih predstava i komad u čast nagrađenih. Festival je osnovan na inicijativu gradonačelnika Niša, kaže direktor Narodnog pozorišta u Nišu, Spasoje Ž. Milovanović.

Predsednik Saveta festivala reditelj Nebojša Bradić istakao je da će ovaj festival promovisati pozorišne umetnike i stvaraoce sa balkanskog kulturnog prostora.

Na festivalu će publika moći da pogleda komade koji obrađuju tekstove od antičke drame do savremenih autora, a biće predstavljeni i individualni umetnički projekti.

Žiri ovogodišnjeg festivala koji će dodeliti 10 nagrada činiće Mia Begović, glumica, Bogdan Kostea, reditelj i glumac, Enver Petrovci glumac, Katarina Kocevska, glumica i dramski pisac Branislav Žaga Mićunović reditelj.  Kako je najavljeno, biće dodeljene i nagrade okruglog stola kritike i nagrade novinarskog žirija.

Najavljen je i bogat program pratećih manifestacija a ključni je održavanje dvodnevne tribine Teatri Balkana-Saradnja na raskršću 16. i 17. marta u Siti hotelu..


#   Niš   pozorište   festival   Narodno pozorište   Enver Petrovci   Jelena Mitrovski   Nebojša Bradić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima