Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки хор "Бранко" на литургији у Јасеновцу

rssBookmark and Share

11.09.2016. Јужна Србија Инфо

Поводом обележавања 75 година од почетка страдања српског народа са простора Хрватске и Босне и Херцеговине у Другом светском рату Нишка црквена певачка дружина "Бранко" одазвала се позиву и узела учешће на литургијском обележавању овог тужног сабрања.

Нишки хор "Бранко" на литургији у Јасеновцу

Поводом  обележавања 75 година од почетка страдања српског народа са простора Хрватске и Босне и Херцеговине у Другом  светском рату од стране усташа и ондашњег режима нацистичке НДХ, а на позив Његовог Преосвештенства Епископа Пакрачко-Славонског Г. Јована (Ћулибрка), Нишка црквена певачка дружина БРАНКО одазвала се  позиву и узела учешће на литургијском обележавању овог тужног сабрања.

Архијерејска литургија одржана је у недељу 10.09.2016. године у манастиру Св. Јована у Јасеновцу. На Литургији су чинодејствовали Његова Свесветост Патријарх Васељенски Господин Вартоломеј са Његовом Светошћу Патријархом српским Господином Иринејом и великим бројем владика и свештеника.

Чланови БРАНКА су својим сигурним и умилним гласовима са галерије храма у Јасеновцу испратили целу Литургију чиме су оправдали поверење домаћина Епископа славонског Јована, а на задовољство многобројно присутног народа како у самом храму тако још више и у манастирској порти где се Света литургија пратила преко звучника и видео екрана.

Након Свете Литургије чланови Црквеног хора БРАНКО присуствовали су молитвеном парастосу  Новомученика јасеновачких на простору  самог спомен комплекса Концентрационог логора Јасеновац. Хор Бранко је наставио пут за Неготин где 11.09.2016. године наступа у оквиру 51. Мокрањчеви дана.

 


#   СПЦ   Патријарх Иринеј   годишњица   Хрватска   Други светски рат   литургија   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   страдање   Логор Јасеновац   НДХ   Република Српска   Патријарх Вартоломеј   Хор Бранко
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима