Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одлично прво место за „Медијана Нифест“!

rssBookmark and Share

Ниш 12.05.2017. Јужна Србија Инфо

Врло смо захвални Градској општини Медијана на подршци коју нам је пружила , јер је она немерљива. Вoлимо ми и друге градове, али се овде осећамо не као гости, већ као домаћини, и то се не може упоредити ни са чим – рекли су између осталог учесници Четвртог Међународног фестивала стрипа „Медијана Нифеста 2017“, а за које је у овој општини приређен пријем.

Фото: М.М.
Фото: М.М.

Председник ГО Медијана, Милан Крстић поздравио је госте и пожелео им срдачну добродошлицу у Ниш и Константинову Медијану.

-Руководство на чијем сам ја челу наставиће да пружа подршку овој културној манифестацији, јер је потребна нашем граду. Није мала ствар имати овако важне госте. Надам да ће ваше присуство у наредних неколико дана у Нишу и наша подршка Фестивалу стрипа подстаћи и друге људе да крену нашим путем, што ће дати нови квалитет развоју културног живота међу новим генерацијама – рекао је Крстић поздрављајући госте.

У име учесника овогодишњег Нишког стрип фестивала обратио се Зоран Стефановић, један од најпознатијих промотера стрипа у земљи и иностранству.

ГО Медијана

-Мислим да је ово једна од најважнијих и најквалитетнијих културних манифестација тренутно у Србији. Нишки стрип фестивал је по профилу садржаја, међу истоветним манифестацијама апсолутно на првом месту  – додао је Стефановић и додао: – Сви ми овде нисмо само цртачи стрип јунака, већ се бавимо и другим важним пословима у животу, а што даје квалитет нашем стваралаштву и у овој области, нагласио је Стефановић.
 
Ексклузивни гости пријема били су Марчело Манђантини и Данијеле Калури италијански стрип аутори, цртачи Дилана Дога и Загора.

-Први пут сам у не само у Нишу већ и у Србији. Мада Фестивал тек следи први утисци о Нишу, људима и пријему на који смо наишли у вашој општини су ми сјајни – рекао је Калури.


#   Ниш   Медијана градска општина   Међународни фестивал стрипа   Нифест   Милан Крстић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима