Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почиње Аустријски филмски фестивал у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 24.09.2022. Јужна Србија Инфо

Аустријски филмски фестивал, који се у Нишу ове године одржава од 24. до 27. септембра, почиње сутра у Цинеплеxxу Ниш у 19 часова пројекцијом филма “Римини“ Улриха Зајдла.

Почиње Аустријски филмски фестивал у Нишу

У филму „Римини“, некада успешна поп звезда Ричи Браво јури за избледелом славом у снегом прекривеном Риминију, заробљен између константног пијанства и концерата за аутобусе пуне туриста. Свет му се урушава када му одрасла ц́ерка упадне у живот и тражи новац кога нема.

По завршетку пројекције, гошћа фестивала монтажерка Моника Вили - учествоваће у Q&А сесији са уредником филмског програма Нишког културног центра, Дејаном Дабићем.

У Цинеплеxxу Ниш ће бити приказани и филмови “3:30 ПМ” Лудвига Вуста (25.9, 19х), “Хинтерланд”  Штефана Рузовицког (25.9, 21х), “Сунце” Курдвин Ајуб (26.9, 19х), “Најкраћа песма на свету” Дејвида Клеја Дијаза (26.9, 21х),  “Луцифер” Петера Брунера (27.9, 19х) и “Рубикон” Лени Лаурич (27.9, 21х).

Слоган овогодишњег фестивала је “Крајности”, а селектор програма је др Александар С. Јанковић, професор историје филма на Факултету драмских уметности у Београду.

Програм Аустријског филмског фестивала приказује се у Културном центру Београда од 22. до 25. септембра, а у Културном центру Новог Сада од 23. до 26. септембра.


#   Ниш   филм   Нишки културни центар   Аустрија   Cineplexx   Аустријскки филмски фестивал
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима