Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počinje Austrijski filmski festival u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 24.09.2022. Južna Srbija Info

Austrijski filmski festival, koji se u Nišu ove godine održava od 24. do 27. septembra, počinje sutra u Cineplexxu Niš u 19 časova projekcijom filma “Rimini“ Ulriha Zajdla.

Počinje Austrijski filmski festival u Nišu

U filmu „Rimini“, nekada uspešna pop zvezda Riči Bravo juri za izbledelom slavom u snegom prekrivenom Riminiju, zarobljen između konstantnog pijanstva i koncerata za autobuse pune turista. Svet mu se urušava kada mu odrasla ćerka upadne u život i traži novac koga nema.

Po završetku projekcije, gošća festivala montažerka Monika Vili - učestvovaće u Q&A sesiji sa urednikom filmskog programa Niškog kulturnog centra, Dejanom Dabićem.

U Cineplexxu Niš će biti prikazani i filmovi “3:30 PM” Ludviga Vusta (25.9, 19h), “Hinterland”  Štefana Ruzovickog (25.9, 21h), “Sunce” Kurdvin Ajub (26.9, 19h), “Najkraća pesma na svetu” Dejvida Kleja Dijaza (26.9, 21h),  “Lucifer” Petera Brunera (27.9, 19h) i “Rubikon” Leni Laurič (27.9, 21h).

Slogan ovogodišnjeg festivala je “Krajnosti”, a selektor programa je dr Aleksandar S. Janković, profesor istorije filma na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Program Austrijskog filmskog festivala prikazuje se u Kulturnom centru Beograda od 22. do 25. septembra, a u Kulturnom centru Novog Sada od 23. do 26. septembra.


#   Niš   film   Niški kulturni centar   Austrija   Cineplexx   Austrijskki filmski festival
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima