Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ово су момци који нашу земљу представљају на најбољи могући начин свуда у свету

rssBookmark and Share

Прокупље 31.12.2014. Јужна Србија Инфо

Крај године је увек добра прилика да се сумирају резултати и издвоје они најбољи. Такви су свакако успеси Прокупачког филмског фестивала, који тај град, али и земљу, представљају на најбољи могући начин свуда у свету

Ово су момци који нашу земљу представљају на најбољи могући начин свуда у свету

Фестивал који се сада већ традиционално дешава сваког пролећа у нашем граду, окупља ауторе из свих земаља света, а филм „Аладин и чаробна канта“ до сада има већ пет награда на светским фестивалима кратког филма.

Представници Прокупачког филмског фестивала истакли су да имају одличну сарадњу са уредником филмског програма Нишког културног центра Дејаном Дабићем, који је рођени Прокупчанин.

- Филм „Аладин и чаробна канта“ још није рекао све. Надамо се да ће освојити још награда, јер његова тема је заштита животне средине која је увек актуелна, а до сада је учествовао на бројним фестивалима у великом броју земаља, нагласио је редитељ овог филма Жикица Јовановић и додао да се нада да ће Прокупачки фестивал документарног филма постати бренд нашег града.

- Морамо да истакнемо да је наш фестивал члан Филмског центра Србије, да се налазимо на њиховом сајту и да смо у друштву фестивала који имају традицију дугу од по 30 и 40 година, подвукао је Владан Милутиновић, који у тиму са Јовановићем ради као продуцент.

За четврти фестивал Прокупачког документарног филма, за који је конкурс већ отворен и траје до 8. марта 2015. године, већ сада, према речима Јовановића, влада велико инетересовање.

- До сада нам је стигло око 400 филмова, а очекујемо да тај број буде већи од 1.000 филмова који ће доћи из целог света, закључио је редитељ и оснивач овог фестивала Жикица Јовановић.    


#   Прокупље   филм   Жикица Јовановић   8. март   Заштита животне средине
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима