Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вече посвећено Бори Станковићу на Филозофском факултету

rssBookmark and Share

Врање 09.05.2017. Јужна Србија Инфо

Филозофски факултет у Нишу и Педагошки факултет из Врања организују вече посвећено једном од најдаровитијих српских писаца, Бори Станковићу, поводом 90. годишњице од његове смрти.

Вече посвећено Бори Станковићу на Филозофском факултету

Писац који је заувек увео Врање и његов дух у српску књижевност биће представљен кроз научни, драмски и музички исказ. Поздравном речју обратиће се проф. др Наталија Јовановић, декан Филозофског факултета, а Слово о Бори казаће проф. др Сунчица Денић, декан Педагошког факултета у Врању. Бора Станковић и његови јунаци биће представљени преко снажне и надахнуте глумачке интерпретације Драгана Станковића, првака Драме Народног позоришта у Врању, а атмосферу Врања из Бориног времена дочараће песмом и музиком Ивана Тасић и Слободан Јовановић. Студенти Филозофског факултета, али и културна јавност града Ниша, имају јединствену прилику да се на уметнички непоновљив начин још једну сретно са незаборавним Бориним делом. 

Вече се одржава у уторак, 9. маја 2017. године, у 19 сати, у амфитеатру Филозофског факултета у Нишу. 

Коментара: 0


#   Врање   Бора Станковић   студенти   Филозофски факултет   Ана Тасић   Слободан Јовановић   Ивана Тасић   Наталија Јовановић   Сунчица Денић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима