Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Без гужви на наплатним рампама, радови у тунелу код Пирота

rssBookmark and Share

Дољевац 03.07.2015.

Путеви Србије овогодишњу летњу сеобу из земаља Западне Европе према југоистоку Старог континента дочекују појачаном активношћу да не би било гужви или застоја у саобраћају.
Од сутра до 15. јула, од осам до 17 часова, радови на редовном одржавању електро-инсталација у тунелу “Сарлах” на уласку у Пирот

Без гужви на наплатним рампама, радови у тунелу код Пирота

Путарина у Србији ће осим електронским путем без заустављања, моћи да се плати у динарима, еврима или платним картицама.

Обезбеђене су додатне екипе инкасаната

Драган Милић, шеф одсека наплате путарине од Јагодине до Лесковца каже да је припремљено све неопходно.

- Постигнут је договор о сталним дежурствима патрола саобраћајне полиције поред наплатних рампи на пунктовима код Ниша и Дољевца. У сарадњи са градском управом Ниша и Сектором за ванредне ситуације договорено је да у случају застоја на ауто-путу буду формиране приправне здравствене екипе, а биће у сваком тренутку обезбеђене и цистерне са водом за пиће на пунктовима Наис и Дољевац - рекао је Милић.

Директор Сектора наплате Путева Србије Миленко Цаковић каже за "Вести" да ће током целе туристичке сезоне сви канали за наплату путарине и дистрибуцију картица у оба правца ауто-пута бити у функцији 24 сата дневно.

- Током лета наш сектор примењиваће ванредни режим рада током којег ће бити обезбеђен довољан број радника за рад на наплати на ударним местима, али и резервне екипе инкасаната у случају већих налета како би се избегле евентуалне гужве. У случају потребе на свим већим наплатним станицама биће отворене додатне реверзибилне траке. Формиране су и екипе радника техничке службе за отклањање кварова на рампама - каже Цаковић.

Први налет моторизованих туриста очекује се већ од сутра поподне, првог јулског викенда.

Радови у тунелу код Пирота

ЈП "Путеви Србије" саопштили су да ће се, од сутра до 15. јула од осам до 17 часова, изводити радови на редовном одржавању електро-инсталација у тунелу “Сарлах” на уласку у Пирот, преноси Танјуг.

Током извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила, изузев сутра од 11.00 до 12.00 часова када ће доћи до потпуне обуставе саобраћаја у тунелу, у оба смера.

Алтернативни путни правац за сва возила је пут кроз Индустријску зону у Пироту и државни пут Пирот-Књажевац.

 

Коментара: 0


#   Путеви Србије   саобраћај   ауто-пут   путарина   Дољевац   Драган Милић   24 сата
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима