Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bez gužvi na naplatnim rampama, radovi u tunelu kod Pirota

rssBookmark and Share

Doljevac 03.07.2015.

Putevi Srbije ovogodišnju letnju seobu iz zemalja Zapadne Evrope prema jugoistoku Starog kontinenta dočekuju pojačanom aktivnošću da ne bi bilo gužvi ili zastoja u saobraćaju.
Od sutra do 15. jula, od osam do 17 časova, radovi na redovnom održavanju elektro-instalacija u tunelu “Sarlah” na ulasku u Pirot

Bez gužvi na naplatnim rampama, radovi u tunelu kod Pirota

Putarina u Srbiji će osim elektronskim putem bez zaustavljanja, moći da se plati u dinarima, evrima ili platnim karticama.

Obezbeđene su dodatne ekipe inkasanata

Dragan Milić, šef odseka naplate putarine od Jagodine do Leskovca kaže da je pripremljeno sve neophodno.

- Postignut je dogovor o stalnim dežurstvima patrola saobraćajne policije pored naplatnih rampi na punktovima kod Niša i Doljevca. U saradnji sa gradskom upravom Niša i Sektorom za vanredne situacije dogovoreno je da u slučaju zastoja na auto-putu budu formirane pripravne zdravstvene ekipe, a biće u svakom trenutku obezbeđene i cisterne sa vodom za piće na punktovima Nais i Doljevac - rekao je Milić.

Direktor Sektora naplate Puteva Srbije Milenko Caković kaže za "Vesti" da će tokom cele turističke sezone svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica u oba pravca auto-puta biti u funkciji 24 sata dnevno.

- Tokom leta naš sektor primenjivaće vanredni režim rada tokom kojeg će biti obezbeđen dovoljan broj radnika za rad na naplati na udarnim mestima, ali i rezervne ekipe inkasanata u slučaju većih naleta kako bi se izbegle eventualne gužve. U slučaju potrebe na svim većim naplatnim stanicama biće otvorene dodatne reverzibilne trake. Formirane su i ekipe radnika tehničke službe za otklanjanje kvarova na rampama - kaže Caković.

Prvi nalet motorizovanih turista očekuje se već od sutra popodne, prvog julskog vikenda.

Radovi u tunelu kod Pirota

JP "Putevi Srbije" saopštili su da će se, od sutra do 15. jula od osam do 17 časova, izvoditi radovi na redovnom održavanju elektro-instalacija u tunelu “Sarlah” na ulasku u Pirot, prenosi Tanjug.

Tokom izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, izuzev sutra od 11.00 do 12.00 časova kada će doći do potpune obustave saobraćaja u tunelu, u oba smera.

Alternativni putni pravac za sva vozila je put kroz Industrijsku zonu u Pirotu i državni put Pirot-Knjaževac.

 

Komentara: 0


#   Putevi Srbije   saobraćaj   auto-put   putarina   Doljevac   Dragan Milić   24 sata
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima