Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ближи се крај радова на деоници од Банцарева до Црвене Реке на Коридору 10

rssBookmark and Share

Ниш 19.06.2018. Јужна Србија Инфо

Министарка Михајловић, обилазећи радове на Коридору 10 од Банцарева до Црвене Реке, где је данас започело асфалтирање ове деонице, истакла да ће Србија следеће године кренути у изградњу Моравског коридора, деонице Коридора 11 од Прељине до Пожеге, као и “ауто-пута мира” Ниш-Мердаре-Приштина.

Ближи се крај радова на деоници од Банцарева до Црвене Реке на Коридору 10

Радовима су присуствовали и директор "Коридора" Зоран Бабић, градоначелници Ниша и Пирота, начелнице Нишкавског и Пиротског управног округа. Радови би требало да буду завршени до краја године.

Драгана Сотировски, начелница Нишавског округа, истакла је значај тога што држава улаже у овај део Србије.

“Овај пројекат је за нас важан јер показује да нас држава није заборавила. Завршетком Коридора 10 спајамо не само Ниш и Пирот, већ и овај крај са Софијом и Европом. А када завршимо и ауто-пут ка Приштини, с правом можемо да кажемо да је Ниш раскршће на Балкану”, рекла је она.

Дарко Булатовић, градоначелник Ниша, рекао је да је Коридор 10 један од значајнијих пројеката на територији града Ниша, који овај део Србије отвара за нове инвестиције.

“За све наведене пројекте завршили смо пројектно-техничку документацију, експропријацију и обезбедили гаранције у буџету. Поред тога, преговарамо са кинеском компанијом ЦРБЦ о потписивању комерцијалног уговора за Фрушкогорски коридор и разговарамо о изградњи ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице Шабац-Лозница”, рекла је она. 

Михајловићева је истакла да Србија данас има стабилан буџет и да Влада може да стане иза сваке своје инвестиције. 

“И док опозиција говори шта неће, а неће ништа ново, не чујемо ниједан аргумент за то. Са друге стране, наши аргументи кажу да је привредни раст Србије већи од 3,5 одсто од почетка године. Новим инвестиционим циклусом вредним више од пет милијарди евра стварамо основу за још већи привредни развој”, рекла је Михајловићева. 

 

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   ауто-пут   Зорана Михајловић   Дарко Булатовић   коридор 10   Зоран Бабић   Сићевачка клисура   привредни раст
@GradonacelnicaN @DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима