Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bliži se kraj radova na deonici od Bancareva do Crvene Reke na Koridoru 10

rssBookmark and Share

Niš 19.06.2018. Južna Srbija Info

Ministarka Mihajlović, obilazeći radove na Koridoru 10 od Bancareva do Crvene Reke, gde je danas započelo asfaltiranje ove deonice, istakla da će Srbija sledeće godine krenuti u izgradnju Moravskog koridora, deonice Koridora 11 od Preljine do Požege, kao i “auto-puta mira” Niš-Merdare-Priština.

Bliži se kraj radova na deonici od Bancareva do Crvene Reke na Koridoru 10

Radovima su prisustvovali i direktor "Koridora" Zoran Babić, gradonačelnici Niša i Pirota, načelnice Niškavskog i Pirotskog upravnog okruga. Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja godine.

Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog okruga, istakla je značaj toga što država ulaže u ovaj deo Srbije.

“Ovaj projekat je za nas važan jer pokazuje da nas država nije zaboravila. Završetkom Koridora 10 spajamo ne samo Niš i Pirot, već i ovaj kraj sa Sofijom i Evropom. A kada završimo i auto-put ka Prištini, s pravom možemo da kažemo da je Niš raskršće na Balkanu”, rekla je ona.

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša, rekao je da je Koridor 10 jedan od značajnijih projekata na teritoriji grada Niša, koji ovaj deo Srbije otvara za nove investicije.

“Za sve navedene projekte završili smo projektno-tehničku dokumentaciju, eksproprijaciju i obezbedili garancije u budžetu. Pored toga, pregovaramo sa kineskom kompanijom CRBC o potpisivanju komercijalnog ugovora za Fruškogorski koridor i razgovaramo o izgradnji auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica”, rekla je ona. 

Mihajlovićeva je istakla da Srbija danas ima stabilan budžet i da Vlada može da stane iza svake svoje investicije. 

“I dok opozicija govori šta neće, a neće ništa novo, ne čujemo nijedan argument za to. Sa druge strane, naši argumenti kažu da je privredni rast Srbije veći od 3,5 odsto od početka godine. Novim investicionim ciklusom vrednim više od pet milijardi evra stvaramo osnovu za još veći privredni razvoj”, rekla je Mihajlovićeva. 

 

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   auto-put   Zorana Mihajlović   Darko Bulatović   koridor 10   Zoran Babić   Sićevačka klisura   privredni rast
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}