Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Још једно изненађење из "Сити продукције" - филм о фудбалском асу Драгану Пантелићу, затвара овогодишње "Филмске сусрете"

rssBookmark and Share

Ниш 14.10.2020. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Града Ниша Драгана Сотировски разговарала је јуче у Градској кући са протагонистима филма „Број 1“, који је урадила "Сити продукција", а управо овај филм затвориће овогодишњи Фестивал глумачких остварења у Нишу. Ово је седми филм нишке продукције који ће бити приказан на "Филмским сусретима" у четвртак 15. октобра.

Још једно изненађење из "Сити продукције" - филм о фудбалском асу Драгану Пантелићу, затвара овогодишње "Филмске сусрете"

Као што му и сам назив каже „Број 1“ је документарни филм о фудбалском асу, тренеру и голману Радничког из Ниша и репрезентације Југославије, Драгану Пантелићу

Оливер Пауновић, продуцент и Драгана Сотировски, градоначелница Ниша
„Филм је поучан за све младе људе који се баве спортом да виде да неко ко је дошао из мале средине у Раднички и из тог клуба није отишао ни у Звезду ни у Партизан, већ је из тог клуба направио велику каријеру“, истакао је продуцент Оливер Пауновић.

Пантелић каже да о тој поруци није размишљао, али му је драго да је филм поучан.

„Не мораш  да идеш негде да би био нешто, можеш бити успешан и ако си ту где јеси“, рекао је Пантелић.

Драган Пантелић

Овај легендарни голман је истакао да нажалост Ниш не поштује своје вредности. То није проблем само нашег града, већ читаве Србије. Увек је неко други бољи.

„Филм је мозаичног карактера, прати биографију Драгана Пантелића од самих почетака па до краја његове фудбалске каријере. У филму говоре многа позната имена из света спорта која су сарађивали са њим.  Приказан је и његов породични живот. У филму ће бити приказано мноштво материјала које смо успели да прикупимо. Покушали смо да сачувамо неке аутентичне вредности овог града, да их ставимо у први план и предамо клинцима који би то требало да препознају“, објаснио је аутор и редитељ филма Владимир Ристић.

Код оних који су причали о Радничком осећа се љубав према клубу, али и цео тај део има архаично подсећање на једно лепо и дивно време, када је Раднички био велики клуб и такмичио се са великим клубовима у Европи. Тада се тачно знало ко где седи и на стадиону и у позоришту.

„Нишу фали одређени простор у којем би се нашла музејска поставка свих спортских великана Града Ниша. Породице наших спортских асова имају толико тога, што би поклониле граду, али то треба негде изложити и уврстити и у туристичку понуду“, рекла је на пријему градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Са овом идејом сложио се и сам Пантелић и истакао да сви велики клубови чувају своју историју и своје успомене у спомен собама. На жалост нишки клуб трофејну собу нема. Продуцент Оливер Пауновић истакао је да Нишу фали Музеј спорта.

„Филм смо радили око годину дана. Имали смо ту срећу да Пантелић има пуно материјала, али смо за материјал за многе битне делове његове спортске каријере морали и да се сналазимо. Ово је седми филм који затвара филмсе сусрете. На монтажном столу Цитy Продукције,  тренутно је филм „Народни глумац“ о барду југословенског и српског глумишта Жики Миленковићу, али и филм о легендарном Зорану Радмиловићу, који ова продукцијска кућа ради у сарадњи са истоименим позориштем из Зајечара“, казао је продуцент Оливер Пауновић.

Овај филм је угледао светлост дана захваљујући нишким привредницима који су препознали његов значај. Према Пауновићевим речима филм су финансирали пријатељи "Сити продукције".

Филм „Број један“ је седми у низу остварења продукцијске куће из Ниша. „Мој цитy мој Ниш“, „Стари Ниш мој Ниш“, „Лутајућа срца Архив емоција“, „Цео свет у једној долини“, „Мој живот је мјузикл“ филм о глумцу Десимиру Деску Станојевићу, „Куде је тај Ниш“, о познатом Нишлији, боему Живораду Исаковићу Чокалији, „као и филм „Број 1“, настали су у претходних неколико година.

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   фудбал   Оливер Пауновић   Филмски сусрети   City Marketing Centar   документарни филм   Филмски сусрети 20   Драган Пантелић
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима