Јужна Србија Инфо

"Гете фест" у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 21.10.2017. Јужна Србија Инфо

Дани немачког филма "Гете фест", одржаће се од 23. до 28.10.2017. године у Нишком културном центру и биоскопу Синеплекс.

"Гете фест" у Нишу

Програм:

Понедељак, 23.10 . 2017.
Мала сала НКЦ-а

19:00 Вестерн, Немачка, 2017, 120 мин, у боји, на немачком са српским тРежија: Валеска Гризебах
Улоге: Мајнхард Нојман, Рајнхарт Ветрек, СјулејманЛетифов…

Група грађевинских радника из Немачке одлази у Бугарску, како би тамо, у сред провинције, радила на грађевини. Након што је Мајнхард староседеоцима испричао да је легионар, он и његов колега Винсент се све више уплићу у нове лажне приче. 

Мала сала НКЦ-а
21:00 Лањско цвеће, Немачка/Аустрија, 2016, 125 мин.
Режија: Крис Краус
Улоге: Ларс Ајдингер, АдèлЕнел, ХанаХерцшпрун

Истраживање холокауста. Конгрес о Аушвицу претвара  се у медијски догађај који се финансира од реклама. Покровитељка конгреса, Тара која је и сама преживела Аушвиц, није више вољна да говори на отварању. 

Уторак, 24.10.2017.

Мала сала НКЦ-а
19.00 Светле ноћи, Немачка/Норвешка, 2017, 86 мин, у боји.
Режија: Томас Арслан
Улоге: Георг Фриедрих, Тристан Гебел, Марие Лојенбергер

Михаел је још пре много година напустио домовину Аустрију и сада ради као грађевински инжењер у Берлину, где живи са девојком. Када му отац умире, он са сином са којим је скоро изгубио сваки контакт, путује на сахрану у Норвешку.

Мала сала НКЦ-а
21.00 Миротворци,Немачка, 2016, 93 мин, у боји, на немачком са српским титловима
Режија: Роберт  Талхајм
Улоге: Хенри Хибхен, Михаел Гвисдек, Антје Трауе

Јохен Фалкне показује да је изненађен када га БНД позива на разговор. Као некадашњи шпијун НДР-а, он према „групи аматера“ гаји само презир, поготову када га је пре више од 30 година разоткрио западни агент Франк Керн. Међутим, БНД-у је потребна његова помоћ како би ушао у траг изабраном председнику некадашње совјетске републике, који је киднапован заједно са БНД агентом – а тај агент је управо Керн! 

Среда, 25.10.2017.

Цинеплеx Ниш (сала 5)

19.00 Свет Вундерлихових, Немачка/Швајцарска, 2016, 103 мин.
Режија: Дани Леви
Улоге: Катарина Шитлер, Еви Родригез, Кристиане Паул

Мими Вундерлих, самохрана мајка, на паркингу колима обара муштерију, јер жури у школу, где је њен син направио проблем. Мимина мајка се бори са депресијом, сестра мисли само на себе, а бивши муж Џони живи у хотелу животом пропале рок звезде. Она брине о свима и баш у том часу стиже позив за кастинг који би могао да буде остварење личног сна. 

Мала сала НКЦ-а
21:30 Афера Нил-Хилтон, Шведска/Немачка/Данска, 2017, 106 мин.
Режија: Тарик Салех
Улоге: Фарес Фарес, Гер Дуани, Слиман Дази

Године 2011. стање у Египту је турбулентно. У земљи само што није избила револуција. Норедин покушава да унутар корумпираног полицијског апарата истражи убиство жене која је радила као певачица. 

Четвртак, 26.10.2017.

Цинеплеx Ниш (сала 5)

19.00 Паула, Немачка, 2016, 123мин.
Режија: Кристијан Швохов
Улоге: Карла Јури, Албрехт Абрахам Шу, Роксана Дуран

Ворпсведе, 1900. Већ приликом првог сусрета Паула Бекер и Ото Модерзон осећају нарочиту приврженост. Из заједничке страсти према сликарству настаје велика љубав. Након што су се венчали, њихов брак се одвија далеко од уобичајених норми њиховог времена.

Мала сала НКЦ-а
21.30 Јонатан,Немачка, 2016, 99 мин.
Режија: Пјотр Ј. Левандовски
Улоге: Јанис Нивенер, Андре Хенике, Јулија Кошиц

Двадесетчетворогодишњи Јонатан се брине о тешко оболелом оцу. Његов живот трпи док не упозна Анку у коју се заљубљује. О његовој жељи да, како каже, умре достојанственом смрћу, Јонатан не жели ни да чује. 

Петак, 27.10.2017.
Мала сала НКЦ-а
21.00 У временима нестајуће светлости, Немачка, 2017, 100 мин.
Режија: Мати Гешонек
Улоге: Бруно Ганц, Хилдегард Шмал, Силвестер Грот

Рана јесен 1989. у источном Берлину. Прадеда Вилхелм Повилајт, бивши припадник покрета отпора, повратник из егзила и стаљиниста у души навршава 90 година живота, због чега његова жена Шарлота, са којом га везује интимна љубав и мржња, у његову част организује велико породично славље, на које су позвани не само родбина, пријатељи и комшије, већ и представници државе радника и сељака.

Субота, 28.10.2017.
Мала сала НКЦ-а
18.30 Чик,Немачка, 2016, 93 мин.
Режија: Фатих Акин
Улоге: Тристан Гебел, Ананд Батбилег, Никол Мерцедес Милер

Четрнаестогодишњи Маик Клингенберг захваљујући добростојећим родитељима проводи дане у лепо сређеној кући са базеном. Међутим, како се приближава велики распуст, тако и њему прети велика досада. Али, онда се појављује Чик који потиче из далеке Русије и живи у солитеру у Берлин-Марцану, краде ауто и два пријатеља крећу на пут без мапе, компаса и циља, а журка у источнонемачкој провинцији може да почне.

Цинеплеx Ниш (сала 5)

21.00 Повратак у Монток, Немачка, 2017, 105 мин.
Режија: ФолкерШлендорф
Улоге: Стелан Скарсгард, Нина Хос, Сузане Волф

Писца Макса Зорна, уз подршку његове супруге Кларе, зимска турнеја по Америци води и у Њујорк, где представља своју нову књигу. Радња романа се врти око љубави која је писца 17 година раније упетљала у страствену аферу са знатно млађом женом – у везу која није имала будућност да траје дуже од једног викенда. Повратком у Монток, на самом крају њујоршког острва Лонг Ајленд, прошлост се враћа...

Организатори: Гете институт Београд, Нишки културни центар и биоскоп Синеплекс Ниш.

Коментара: 0


#   Ниш   филм   Немачка   Самохрана мајка   Нишки културни центар   Cineplexx   Гете фест   Гете институт
@


 


[ Додај коментар ]