Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Gete fest" u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 21.10.2017. Južna Srbija Info

Dani nemačkog filma "Gete fest", održaće se od 23. do 28.10.2017. godine u Niškom kulturnom centru i bioskopu Sinepleks.

"Gete fest" u Nišu

Program:

Ponedeljak, 23.10 . 2017.
Mala sala NKC-a

19:00 Vestern, Nemačka, 2017, 120 min, u boji, na nemačkom sa srpskim tRežija: Valeska Grizebah
Uloge: Majnhard Nojman, Rajnhart Vetrek, SjulejmanLetifov…

Grupa građevinskih radnika iz Nemačke odlazi u Bugarsku, kako bi tamo, u sred provincije, radila na građevini. Nakon što je Majnhard starosedeocima ispričao da je legionar, on i njegov kolega Vinsent se sve više upliću u nove lažne priče. 

Mala sala NKC-a
21:00 Lanjsko cveće, Nemačka/Austrija, 2016, 125 min.
Režija: Kris Kraus
Uloge: Lars Ajdinger, AdèlEnel, HanaHercšprun

Istraživanje holokausta. Kongres o Aušvicu pretvara  se u medijski događaj koji se finansira od reklama. Pokroviteljka kongresa, Tara koja je i sama preživela Aušvic, nije više voljna da govori na otvaranju. 

Utorak, 24.10.2017.

Mala sala NKC-a
19.00 Svetle noći, Nemačka/Norveška, 2017, 86 min, u boji.
Režija: Tomas Arslan
Uloge: Georg Friedrih, Tristan Gebel, Marie Lojenberger

Mihael je još pre mnogo godina napustio domovinu Austriju i sada radi kao građevinski inženjer u Berlinu, gde živi sa devojkom. Kada mu otac umire, on sa sinom sa kojim je skoro izgubio svaki kontakt, putuje na sahranu u Norvešku.

Mala sala NKC-a
21.00 Mirotvorci,Nemačka, 2016, 93 min, u boji, na nemačkom sa srpskim titlovima
Režija: Robert  Talhajm
Uloge: Henri Hibhen, Mihael Gvisdek, Antje Traue

Johen Falkne pokazuje da je iznenađen kada ga BND poziva na razgovor. Kao nekadašnji špijun NDR-a, on prema „grupi amatera“ gaji samo prezir, pogotovu kada ga je pre više od 30 godina razotkrio zapadni agent Frank Kern. Međutim, BND-u je potrebna njegova pomoć kako bi ušao u trag izabranom predsedniku nekadašnje sovjetske republike, koji je kidnapovan zajedno sa BND agentom – a taj agent je upravo Kern! 

Sreda, 25.10.2017.

Cineplex Niš (sala 5)

19.00 Svet Vunderlihovih, Nemačka/Švajcarska, 2016, 103 min.
Režija: Dani Levi
Uloge: Katarina Šitler, Evi Rodrigez, Kristiane Paul

Mimi Vunderlih, samohrana majka, na parkingu kolima obara mušteriju, jer žuri u školu, gde je njen sin napravio problem. Mimina majka se bori sa depresijom, sestra misli samo na sebe, a bivši muž Džoni živi u hotelu životom propale rok zvezde. Ona brine o svima i baš u tom času stiže poziv za kasting koji bi mogao da bude ostvarenje ličnog sna. 

Mala sala NKC-a
21:30 Afera Nil-Hilton, Švedska/Nemačka/Danska, 2017, 106 min.
Režija: Tarik Saleh
Uloge: Fares Fares, Ger Duani, Sliman Dazi

Godine 2011. stanje u Egiptu je turbulentno. U zemlji samo što nije izbila revolucija. Noredin pokušava da unutar korumpiranog policijskog aparata istraži ubistvo žene koja je radila kao pevačica. 

Četvrtak, 26.10.2017.

Cineplex Niš (sala 5)

19.00 Paula, Nemačka, 2016, 123min.
Režija: Kristijan Švohov
Uloge: Karla Juri, Albreht Abraham Šu, Roksana Duran

Vorpsvede, 1900. Već prilikom prvog susreta Paula Beker i Oto Moderzon osećaju naročitu privrženost. Iz zajedničke strasti prema slikarstvu nastaje velika ljubav. Nakon što su se venčali, njihov brak se odvija daleko od uobičajenih normi njihovog vremena.

Mala sala NKC-a
21.30 Jonatan,Nemačka, 2016, 99 min.
Režija: Pjotr J. Levandovski
Uloge: Janis Nivener, Andre Henike, Julija Košic

Dvadesetčetvorogodišnji Jonatan se brine o teško obolelom ocu. Njegov život trpi dok ne upozna Anku u koju se zaljubljuje. O njegovoj želji da, kako kaže, umre dostojanstvenom smrću, Jonatan ne želi ni da čuje. 

Petak, 27.10.2017.
Mala sala NKC-a
21.00 U vremenima nestajuće svetlosti, Nemačka, 2017, 100 min.
Režija: Mati Gešonek
Uloge: Bruno Ganc, Hildegard Šmal, Silvester Grot

Rana jesen 1989. u istočnom Berlinu. Pradeda Vilhelm Povilajt, bivši pripadnik pokreta otpora, povratnik iz egzila i staljinista u duši navršava 90 godina života, zbog čega njegova žena Šarlota, sa kojom ga vezuje intimna ljubav i mržnja, u njegovu čast organizuje veliko porodično slavlje, na koje su pozvani ne samo rodbina, prijatelji i komšije, već i predstavnici države radnika i seljaka.

Subota, 28.10.2017.
Mala sala NKC-a
18.30 Čik,Nemačka, 2016, 93 min.
Režija: Fatih Akin
Uloge: Tristan Gebel, Anand Batbileg, Nikol Mercedes Miler

Četrnaestogodišnji Maik Klingenberg zahvaljujući dobrostojećim roditeljima provodi dane u lepo sređenoj kući sa bazenom. Međutim, kako se približava veliki raspust, tako i njemu preti velika dosada. Ali, onda se pojavljuje Čik koji potiče iz daleke Rusije i živi u soliteru u Berlin-Marcanu, krade auto i dva prijatelja kreću na put bez mape, kompasa i cilja, a žurka u istočnonemačkoj provinciji može da počne.

Cineplex Niš (sala 5)

21.00 Povratak u Montok, Nemačka, 2017, 105 min.
Režija: FolkerŠlendorf
Uloge: Stelan Skarsgard, Nina Hos, Suzane Volf

Pisca Maksa Zorna, uz podršku njegove supruge Klare, zimska turneja po Americi vodi i u Njujork, gde predstavlja svoju novu knjigu. Radnja romana se vrti oko ljubavi koja je pisca 17 godina ranije upetljala u strastvenu aferu sa znatno mlađom ženom – u vezu koja nije imala budućnost da traje duže od jednog vikenda. Povratkom u Montok, na samom kraju njujorškog ostrva Long Ajlend, prošlost se vraća...

Organizatori: Gete institut Beograd, Niški kulturni centar i bioskop Sinepleks Niš.

Komentara: 0


#   Niš   film   Nemačka   Samohrana majka   Niški kulturni centar   Cineplexx   Gete fest   Gete institut
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima