Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Грчка јутрос затворила границу за држављане Србије, одлука о поновном отварању 15. јула

Bookmark and Share

06.07.2020. РТС, Танјуг, Јужна Србија Инфо

Грчка је јутрос у 6 часова затворила границу за држављане Србије, осим за неопходна путовања за која је потребна посебна дозвола. Држављанима Србије улазак у Грчку биће забрањен до 15. јула, када ће се ревидирати у зависности од епидемиолошке ситуације.

Грчка јутрос затворила границу за држављане Србије, одлука о поновном отварању 15. јула

Информација о затварању грчке границе објављена је и на званичном сајту Министарства иностраних послова Србије. Сви који су већ у Грчкој, моћи ће да искористе аранжман до краја.

Министар спољних послова Ивица Дачић упозорио је грађане да не крећу на пут према Грчкој како би се избегла ситуација да се велики број наших грађана затекне у путу или на грчким граничним прелазима без могућности да уђу на територију Грчке.

Додао је да ће грађани Србије који су као туристи већ у Грчкој моћи да остану тамо до краја аранжмана и да се врате у Србију.

И министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић је потврдио за РТС да ће Грчка од шест ујутру затворити границу за путнике из Србије.

Порптаролка грчке Владе Аристотелија Пелони изјавила је да Влада у сарадњи са надлежним службама анализира и процењује како би отварање земље за стране посетиоце у Грчкој протекло без штете за јавно здравље.

Коментара: 0


#   саобраћај   Ивица Дачић   Грчка   Расим Љајић   Гранични прелаз   Коронавирус
@DacicIvica @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима