Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grčka jutros zatvorila granicu za državljane Srbije, odluka o ponovnom otvaranju 15. jula

Bookmark and Share

06.07.2020. RTS, Tanjug, Južna Srbija Info

Grčka je jutros u 6 časova zatvorila granicu za državljane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola. Državljanima Srbije ulazak u Grčku biće zabranjen do 15. jula, kada će se revidirati u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Grčka jutros zatvorila granicu za državljane Srbije, odluka o ponovnom otvaranju 15. jula

Informacija o zatvaranju grčke granice objavljena je i na zvaničnom sajtu Ministarstva inostranih poslova Srbije. Svi koji su već u Grčkoj, moći će da iskoriste aranžman do kraja.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić upozorio je građane da ne kreću na put prema Grčkoj kako bi se izbegla situacija da se veliki broj naših građana zatekne u putu ili na grčkim graničnim prelazima bez mogućnosti da uđu na teritoriju Grčke.

Dodao je da će građani Srbije koji su kao turisti već u Grčkoj moći da ostanu tamo do kraja aranžmana i da se vrate u Srbiju.

I ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je potvrdio za RTS da će Grčka od šest ujutru zatvoriti granicu za putnike iz Srbije.

Porptarolka grčke Vlade Aristotelija Peloni izjavila je da Vlada u saradnji sa nadležnim službama analizira i procenjuje kako bi otvaranje zemlje za strane posetioce u Grčkoj proteklo bez štete za javno zdravlje.

Komentara: 0


#   saobraćaj   Ivica Dačić   Grčka   Granični prelaz   Koronavirus
@DacicIvica @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima