Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Идејно решење за етно-комплекс у врањском насељу Тулбе

rssBookmark and Share

Врање 19.09.2018. Јужна Србија Инфо

Градска управа Града Врања расписала је Конкурс за израду идејног урбанистичко – архитектонског решења етно комплекса у насељу Тулбе у Врању.

Идејно решење за етно-комплекс у врањском насељу Тулбе

Конкурс је према праву на учествовање отворени, а право учешћа имају сва заинтересована физичка и правна лица, без обзира на њихову територијалну припадност, која испуњавају услове конкурса.

Предмет конкурса је израда идејног урбанистичко-архитектонског решења етно комплекса у насељу Тулбе у Врању. Циљ конкурса је да се за један драгоцени, најстарији простор у ужем делу града, у непосредној близини цркве Св.Петка, цркве Св. Никола и „Белог моста“, који представљају споменике културе, добију надахнута и разноврсна идејна решења којима треба да се истакне препознатљивост Старог Врања и дела Боре Станковића и дефинише просторна организација и уређење.

Конкурсно решење подразумева, пре свега, формирање новог амбијента које кореспондира са окружењем и представља ново тежиште у простору.

Предложена пројектантска и програмска решења осим што морају бити примерена значају просторне позиције локације у контексту повезивања са окружењем, утемељена на вредновању постојећих природних и функционалних значења овог простора, морају задовољити и критеријуме засноване на економској вредности локације као најбоље понуде за будућу нову урбану градску целину.

Рок за предају конкурсног рада је 1.11.2018. године до 12 часова.

Konkurs
Poziv

Коментара: 0


#   Врање   Бора Станковић   реконструкција   конкурс   Бели мост   правна лица   етно   насеље Тулбе
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима