Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јавни позив за учешће у програму „Моја прва плата“

Bookmark and Share

30.10.2023. Јужна Србија Инфо

Национална служба за запошљавање расписала је јавни позив за реализацију програма подстицања запошљавања младих „Моја прва плата“, који ће бити реализован кроз четири фазе.

Јавни позив за учешће у програму „Моја прва плата“

Пријављивање послодаваца и оглашавање слободних радних места биће реализовано до 7. новембра 2023. године, док се незапослени млади за учешће у програму могу пријавити у периоду од 13. новембра до 6. децембра ове године.

Избор кандидата од стране послодавца биће спроведен од 7. до 22. децембра 2023. године, а коначна листа послодаваца са бројем изабраних извршилаца на оглашеним радним позицијама биће објављена на порталу „Моја прва плата“ најкасније до 29.12.2023. године.

Закључивање уговора између Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраног кандидата, којим се уређују међусобна права и обавезе, биће спроведено у периоду од 1. до 19. јануара 2024. године, када ће такође почети и спровођење овог програма.

У новом циклусу програма „Моја прва плата“ предвиђено је укључивање 10.000 незапослених, старости до 30 година, са најмање средњим образовањем и без радног искуства. Програм ће се спроводити код послодавца, у приватном и јавном сектору, у трајању од 9 месеци, без заснивања радног односа. Млади са средњим образовањем  добијаће новчану накнаду у износу од 28.000 динара, са високим образовањем 34.000 динара, уз уплату доприноса за случај повреде на раду и професионалне болести.

Овим програмом даје се могућност младима који који немају радно искуство да обаве праксу на конкретним пословима код послодавца, у циљу стицања знања, вештина и компетенција за рад, како би на тај начин повећали своје могућности за запошљавање.

Јавни позив за овогодишњи програм „Моја прва плата“ и све информације о програму налазе се на сајту Националне службе за запошљава на сајту www.nsz.gov.rs  и Моја прва плата www.mojaprvaplata.gov.rs.


#   Влада Републике Србије   НСЗ (тржиште рада)   конкурс   Моја прва плата
@Vlada_SR @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима